Skip to main content

05.01.2021 - PRESSEMEDDELSE - Samarbejde med MinAltan

Hi-Con og MinAltan indgår samarbejde

Hi-Con og MinAltan indgår samarbejde

Udskiftning til ultra højstyrkebeton fordobler levetiden på altaner

 

– Få udskiftet din gamle betonaltan

 

En særlig betonblanding er godt nyt for landets mange ejere af renoveringsmodne altaner. Egenskaberne i den såkaldte Ultra Højstyrkebeton er nemlig som skabt til renoveringsopgaver. Dels bliver altanernes levetid fordoblet, og dels vejer de markant mindre og egner sig derfor godt til konstruktionen i ældre byggerier.

 

Når boligforeninger og andre bygherrer skal renovere deres aldrende betonaltaner, kan de med fordel skele mod materialet Ultra Højstyrkebeton. Det sikrer deres udendørs kvadratmeter markant længere levetid end med traditionelle betonaltaner. Og alene i hovedstadsområdet anslås det, at levetiden for op mod 60.000 altaner nærmer sig udløbsdatoen de næste 20 år.

Vi giver 100 års garanti på altaner i ultra højstyrkebeton

Det er den nordjyske betonproducent Hi-Con, der står bag betonen. Hemmeligheden ligger i et særligt bindemiddel, der sikrer en ekstra tæt og holdbar beton som producenten garanterer holder i 100 år.

Egenskaberne i den lette og slanke beton gør den optimal i renoveringsøjemed, hvilket har fået totalentreprenøren og altanspecialisten MiNALTAN til at indgå i et omfattende samarbejde, forklarer Søren Hansen, Salgs- og Designchef hos Hi-Con:

"Samarbejdet og videndelingen har resulteret i en altanløsning, der er gennemtænkt hele vejen fra design og produktion til hurtig levering og montage. Bygherrerne får det bedste fra to verdener, og slutbrugerne oplever mindst mulig gene"

 

Altanerne på Ragnagade i København er blot ét af flere flotte resultater af samarbejdet mellem MinAltan og Hi-Con. Læs mere om projektet her

 

 

Slankere look opfylder arkitekters krav – udskiftning til slankere look kræver en betonaltan i ultra højstyrkebeton

 

Hos samarbejdspartneren MiNALTAN er man også begejstret for at kunne tilbyde sine kunder et unikt og holdbart produkt, der samtidig lever op til tidens arkitektoniske krav om et slankere look.

Hvor traditionelle altaner typisk har 3-4 cm beton-dæklag, kan man med Ultra Højstyrkebetonen nemlig nøjes med 1-1,5 cm.

”Vi kan lave både større og lettere altaner, og har i det hele taget flere designmuligheder. Så hvorfor holde fast i at lave noget i samme stil og med samme holdbarhed som før, når man kan lave noget, der er endnu mere holdbart, og samtidig overholder arkitektoniske krav om slanke og flotte altaner,” siger Jonas Juul-Olsen, Direktør i MiNALTAN.

 

FAKTA om Hi-Con og ultra højstyrkebeton

  • Hi-Con har anvendt Ultra Højstyrkebeton (UHPC) siden sin start i 2001.
  • Oprindeligt udviklet af Aalborg Portland og Aalborg Universitet i 1978 og patenteret i 1986
  • Altanerne har fået CE-mærket, der har krævet ekstra tests og dokumentation at opnå, da egenskaberne ligger uden for Eurocode.

 

For yderligere kommentarer og information:

Jonas Juul-Olsen
Direktør, MinAltan
Tlf: 2779 9801
E-mail: jjo@minaltan.dk

 

Søren Moesgaard Goul Hansen
Salgs og Designchef, Hi-Con
Tlf: 40643724
E-mail: smh@hi-con.dk

 


Eller se mere på MinAltan.dk:

Ultra højstyrkebeton fordobler levetiden på altaner | MiNALTAN 

Vil du høre mere omkring samarbejdet?

Udfyld kontaktformularen og vi ringer dig op