Skip to main content

Æstetisk facadebeklædning i Odense

Syddansk Universitet

Læse hele casen her
Syddansk Universitet

Byggeår

2015

Arkitekt

C.F. Møller

Ingeniør

MOE A/S

Bygherre

Bygningsstyrelsen

En facade der vækker opsigt

På afstand ligner fakultetsbygningen mest af alt en hullet ost. En smuk hullet ost. Det er en facade, der vækker opsigt, hvilket er helt på sin plads, når der er tale om forskning på internationalt niveau. Anna Maria Indrio, Partner og Arkitekt hos C.F. Møller forklarer:


“Facaden var meget vigtig, for vi ville skabe en ekspressiv markering af den internationale forskning, der finder sted i bygningen. Vi ville give identitet til bygningen og fakultetet. Samtidig viser bygningen i sit materialevalg noget af den forskning, som den kommer til at rumme: Innovation i byggeindustrien".

 

Æstetisk facadebeklædning


Den perforerede facadebelædning er skabt af 292 facadeelementer i CRC i2® ultra højstyrkebeton . Elementerne måler hver især ca. 5 x 3 meter og har som minimum et hul med en diameter på 1,2 meter.

CRC i2®, som er Hi-Cons egen generation af betontypen ultra højstyrkebeton, blev valgt til projektet af flere årsager: Materialet tillader at støbe facadeelementer, som er meget slanke og samtidig besidder det en ekstrem styrke og holdbarhed. Facadeelementerne har en tykkelse på 65 mm og den høje styrke er afgørende for at kunne klare den høje grad af perforering uden elementerne knækker. Hullerne i facaden går helt tæt på kanten og udgør samlet set 65% af facadearealet.


Du kan læse mere om de mange fordele ved at bruge ultra højstyrkebeton i dit facadeprojekt her - eller se mere om dette storslående projekt nedenfor. 

Vi overvejede en bærende betonfacade med huller, men da vi blev opmærksomme på Hi-Cons materiale, blev vi klar over, at vi kunne fjerne tyngden fra betonens udtryk og skabe et andet udtryk uden at gøre facaden bærende. Letheden kunne vi ikke have opnået på anden måde.

Anna Maria Indrio ,
Tidl. Partner & Arkitekt hos C.F. Møller

Æstetisk facadebeklædning og solafskærmning

Syddansk Universitet med facader i UHPC

Vi hjælper dig med at skabe den facade, du drømmer om

Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig