Skip to main content

Odense

Syddansk Universitet

Byggeår

2015

Arkitekt

C.F. Møller

Ingeniør

MOE A/S

Bygherre

Bygningsstyrelsen

Syddansk Universitet

En facade der vækker opsigt

På afstand ligner fakultetsbygningen mest af alt en hullet ost. En smuk hullet ost. Det er en facade, der vækker opsigt, hvilket er helt på sin plads, når der er tale om forskning på internationalt niveau. Anna Maria Indrio, Partner og Arkitekt hos C.F. Møller forklarer:


“Facaden var meget vigtig, for vi ville skabe en ekspressiv markering af den internationale forskning, der finder sted i bygningen. Vi ville give identitet til bygningen og fakultetet. Samtidig viser bygningen i sit materialevalg noget af den forskning, som den kommer til at rumme: Innovation i byggeindustrien".

 

Højstyrkebetonens fordele udnyttes


Den perforerede facade er skabt af 292 elementer af højstyrkebeton. Elementerne måler hver især ca. 5 x 3 meter og har alle som minimum et hul med en diameter på 1,2 meter. Alle elementer er støbt hos Hi-Con.

CRC i2®, som er Hi-Cons generation af UHPC, blev valgt til projektet af flere årsager: Materialet tillader at støbe elementer, som er meget tynde. Samtidig besidder CRC i2® ekstrem styrke og  lang holdbarhed. Elementerne har en tykkelse på 65 mm. Den høje styrke er nødvendig for at kunne klare den høje grad af perforering uden at knække. Hullerne i facaden går helt tæt på kanten og udgør samlet set 65% af facadearealet.

Vi overvejede en bærende betonfacade med huller, men da vi blev opmærksomme på Hi-Cons materiale, blev vi klar over, at vi kunne fjerne tyngden fra betonens udtryk og skabe et andet udtryk uden at gøre facaden bærende. Letheden kunne vi ikke have opnået på anden måde. Anna Maria Indrio

Anna Maria Indrio ,
Tidl. Partner & Arkitekt hos C.F. Møller

Skal dit byggeri udstråle markant arkitektur?

Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig