Skip to main content

Prisvindende facaderenovering med UHPC

Kalvebod Brygge 32 (KB32)

Kalvebod Brygge 32 (KB32)

Byggeår

2019-2020

Arkitekt

Vilhelm Lauritzen Architects

Ingeniør

Erik Pedersen Rådgivende Ingeniører

Bygherre

Genesta

Transformation af KB32 med UHPC

Den ikoniske Kalvebod Brygge 32 (KB32) i København har gennemgået en bemærkelsesværdig transformation. Efter års forsømmelse havde den seks-etagers bygning behov for en stor renovering for at genoprette dens unikke brutalistiske stil og forbedre dens funktionalitet. I årevis lå bygningen næsten forladt, indtil den blev renoveret og omdannet til et åbent kontordomicil på 29.200 kvm, som har vundet flere priser - herunder "Årets kontorbyggeri (2022)" af Nohrcon og "Byens Bedste arkitektur (2022)" af Berlingske.

Formålet med renoveringsprocessen var at genoprette bygningens oprindelige udtryk og forbedre dens kvaliteter med naturlige materialer, rummelige interiører og naturligt lys. Hi-Con er stolt af at have bidraget til projektet ved at levere elementer i ultra højstyrkebeton (UHPC), der hjalp med at opfylde arkitekternes vision. Den innovative brug af UHPC-elementer har hjulpet med at transformere KB32 til en stilfuld, moderne og funktionel arbejdsplads, samtidig med at det oprindelige brutalistiske udtryk bevares.

KB32-renoveringsprojektet tjener som et bevis på mulighederne for at omdanne ikoniske bygninger til levende og funktionelle rum, der opfylder kravene til moderne arbejdspladser.

Renovering med selvbærende facadeelementer

UHPC er et bemærkelsesværdigt materiale, der tillader os at skabe elementer, der perfekt matcher en bygnings oprindelige udtryk. Det har en ekstraordinær trykstyrke og holdbarhed, og kan støbes i meget slanke og lette elementer. Dette gør det til et ideelt valg til renoveringsprojekter, der kræver både æstetisk appel og bæreevne, især når store formater skal støbes. Du kan læse mere om det her.

Til KB32-renoveringsprojektet leverede Hi-Con isolerede og selvbærende facadeplader med en træstruktur, der ligner bygningens oprindelige overflade med træplanker. Overfladen blev omhyggeligt udvalgt for at matche udseendet af de originale 120 mm planker, og panelerne blev farvet med en varm og lys grå farve for at opnå bygningens oprindelige nuance.

Facadepladerne består af en 40 mm tynd frontplade, der måler over 7 meter i højden og er forberedt med isolering på bagsiden. På trods af deres størrelse, er pladerne selvbærende og tilføjer ikke yderligere belastning på den eksisterende konstruktion. Derudover understøtter de også fire altaner og en ligeløbstrappe, som alle er lavet af UHPC.

Hvorfor UHPC?

Fantastiske altaner og en ligeløbstrappe

Udover at levere 1300 kvm facadeelementer, leverede Hi-Con også fire altaner på 18 meters længde og en ligeløbstrappe på over 24 meter til renoveringsprojektet KB32.  Elementerne er lavet af UHPC, og de forbedrer ikke kun bygningens æstetik, men tilføjer også funktionalitet. Deres selvstøttende design og støttesøjler gør det muligt at installere elementerne uden at tilføje yderligere belastning på bygningen. Altanerne er fastgjort til facadeelementerne, som også giver støtte, mens trappen støttes af søjler og fuldender transformationen af KB32 til en moderne og funktionel arbejdsplads.

Leder du efter mere inspiration?

Så udforsk vores andre cases!

Vil du vide mere om projektet?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig.