Skip to main content

Isolerede facadeelementer i Herning

Herningsholm Erhvervsskole

Herningsholm Erhvervsskole

Byggeår

2016

Arkitekt

C.F. Møller

Entreprenør

Jacobsen & Blindkilde A/S

Ingeniør

Cowi A/S

Bygherre

Herningsholm Erhvervsskole

Isolerede facadeelementer og innovative løsninger

Det var både nytænkning, samarbejde og specialdesignede facadeløsninger, der skabte rammerne for den prisvindende bygning Herningsholm Erhvervsskole. Hi-Con leverede både facadepaneler, sandwichelementer og altaner - en leverance der krævede flere nyudviklede arbejdsmetoder. Blandt andet krævede elementerne både nye produktions- og montagemetoder samt en ny 3D metode til at håndtere de mange forskellige elementer til byggeriet. 

C. F. Møllers vision var fra start at efterkomme og levere en færdig bygning, der levede op til det, som arkitektprojektet var solgt på. Det byggeri der står i dag er stort set identisk i sin udformning og skæringer. Det betød at der skulle tænkes innovativt for at få det helt rigtige elegante og lette udtryk på facaderne.

 

Hi-Con elementerne

Til Herningsholm Erhvervsskole leverede Hi-Con 370 facadeelementer, der fordeler sig på alt fra isolerede facadeelementer, facadepaneler, sternelementer, altaner og vægskiver i lys CRC i2®. Sammen med de store glaspartier bidrager facadeeleenter til byggeriets lette og elegante udtryk.

i 2017 vandt Herningsholm Erhvervsskole en pris til den internationale arkitekturdag og blev i slutningen af året ydermere kåret som et af de bedste projekter blandt 50.000 publicerede projekter på archilovers.com.

Vi ønskede ikke det her stringente elementbyggeri, tværtimod skulle facaderne have liv og give noget lethed til bygningen. Sandwichelementer havde været et oplagt valg, da vi stod med råt beton, men her ville det gå udover både æstetikken og den bærende konstruktion der lå bagved... Det mundede ud i en løsning der indfriede vores forventninger til et elegant og let udtryk.

Christian Skaanning Nielsen,
Tidligere Byggeleder - C.F. Møller