Skip to main content

Renovering og moderniseringen af Helsinkis 110 år gamle markedshal

Hakaniemi markedshal

Hakaniemi markedshal

Byggeår

2018-2023

Arkitekt

Arkkitehtitoimisto A-Konsultit, Jyrki Iso-Aho

Entreprenør

E. M. Pekkinen Oy

Ingeniør

DraCon Oy

Bygherre

The City of Helsinki

Bevarer fortiden, og støtter fremtiden

Hakaniemi Markedshal er en toetagers finsk markedshal, som først åbnede i 1914. Siden da har bygningen været et energisk centrum fyldt med forhandlere, caféer, restauranter og bagerier, som har været med til at servere befolkningen af Helsinki i mere end et årti.

 

I 2012, blev det besluttet at markedshallen skulle igennem en gennemgribende renovering for at restaurere bygningens originale udtryk og samtidig opgradere dets teknologi, så den imødekommer moderne krav og standarder. Projektets formål er at balancere bevarelsen af markedshallens rige historie og samtidig støtte op om dets fremtid som et moderne og funktionelt område for Helsinkis samfund.

 

I dag, kan besøgende af hallen nyde skønheden fra fortiden og samtidig nyde de moderne faciliteter og bekvemmeligheder, som er med til at opbygge markedshallen.

En toetagers musetrappe i UHPC

Som en del af restaureringen og moderniseringen af Hakaniemi Markedshal, blev Hi-Con bedt om at bidrage med en stor trappe i ultra højstyrkebeton (UHPC). Denne trappe er en vigtig del af den nye indendørs sammenhæng med undergrundsmetrostationen og er en lige så betydelig del af indgangshallen, som vender mod Hakaniemi Markedsplads

 

Hi-Con har til projektet leveret en toetagers musetrappe, som består af 19 trin og to trappeafsatser pr. etage. Trappen er støbt i grå CRC i2 med en glat overflade og anti-slip strips på hvert trin, som giver ekstra sikkerhed til gæsterne.

 

Den grå trappe giver et moderne og raffineret udtryk, som fremhæver de nutidige opdateringer og som står i kontrast til de historiske elementer fra den 110 år gamle markedshal. Resultatet blev til en flot og tilmed praktisk trappe, som komplementerer hallens historiske charme og moderne design til perfektion.

Hvorfor UHPC?

Har du kommende renoveringsprojekter? Lad os hjælpe dig!

Udfyld formularen, så kontakter vi dig.