Skip to main content

Altaner i ultra højstyrkebeton fletter lejligheder og natur sammen

Dalum Papirfabrik

Dalum Papirfabrik

Byggeår

2022-2025

Arkitekt

C.F. Møller

Entreprenør

Raunstrup

Ingeniør

Niras

Bygherre

MT Højgaard PD

Et moderne boligkoncept

Dalum Papirfabrik i Odense, har gennemgået en bemærkelsesværdig forvandling fra industriområde til en ny, moderne bydel. Med fokus på kulturarv, bæredygtighed og æstetik inviterer området nu alle generationer til en dynamisk livsstil, der forener bylivets energi med grønne omgivelser. Området byder på en mangfoldighed af boliger i forskellige størrelser og designs med både ejerboliger og lejelejligheder tilgængelig.

 

Byggeriet består af 442 boliger som er fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 20 eksklusive ejerlejligheder og 58 seniorboliger. Hi-Con har stået for leverancen af altaner i ultra højstyrkebeton (UHPC) til flere af de 301 lejelejlighederne i bydelen. Lejelejlighederne er spredt over 9 separate bygninger på mere end 27.000 m², hvor alle lejligheder har sydvendte altaner eller terrasser, der inviterer naturen helt ind i hjemmet.

 

Dalum Papirfabrik er også certificeret i henhold til DGNB Guld-standarderne, hvilket sikrer bæredygtighed i byggeriet og inkluderer en række miljømæssige og sociale hensyn, der er blevet integreret i hele byggeprocessen.

Hi-Cons UHPC-altaner tilføjer værdi

Et innovativt aspekt ved Dalum Papirfabrik er anvendelsen af lette og moderne altaner i UHPC. Disse UHPC-altaner tilføjer ikke kun æstetisk skønhed, men også holdbarhed, styrke og funktionalitet til bygningernes design.

 

Hi-Con har leveret 169 lysegrå brystningsaltaner i UHPC CRC i2 til boligområdet. Disse altaner varierer i længder fra ca. 2,4-5,3 meter, dækker ca. 285 m² og har en effektiv bredde på ca. 1,5 meter. Altanpladerne har en tykkelse på ca. 80-95 mm og er udført med ensidigt fald over forkant med drypnot på undersiden af denne.

Foto: Christensen Photography
Vi er stolte af at have bidraget til Dalum Papirfabriks transformation og skabt private udendørsområder til beboerne. Hos Hi-Con er vores fokus altid at levere innovative, holdbare og æstetiske løsninger, der skaber værdi for vores kunder og byggeriets slutbrugere.

Birgitte Krag Festersen,
Tegnestueleder, Hi-Con

Fordele ved altaner i ultra højstyrkebeton

  1. Æstetik: Hi-Cons UHPC tilbyder enestående frihed inden for formgivning og design. Til Dalum Papirfabrik betød dette muligheden for at skabe slanke altanelementer, der elegant komplementerede lejlighedernes moderne udtryk.

 

  1. Holdbarhed: Vores UHPC CRC i2-elementer er designet til at have en usædvanlig lang levetid på over 100 år. Denne exceptionelle holdbarhed sikrer ikke kun Dalum Papirfabriks bygherre, men også slutbrugeren, færre levetidsomkostninger. Den lange levetid betyder også, at investeringen i disse elementer er en langsigtet løsning, der reducerer behovet for vedligeholdelse og udskiftning.

 

  1. Letvægt og styrke: Ved støbning af vores elementer anvender vi et tyndt dæklag, hvilket muliggør skabelsen af slanke og lette elementer. Elementerne belaster derfor bygningerne mindre, sammenlignet med traditionel beton.

 

  1. Tilpasset Design: Fleksibiliteten i vores designmuligheder åbner op for skræddersyede løsninger til hver enkelt lejlighed. Dette inkluderer skabelsen af altaner i varierende former og størrelser, der er tilpasset de unikke behov for hver enkelt lejlighed og de forskellige bygninger på Dalum Papirfabrik.

 

Du kan læse mere om Dalum Papirfabrik på byggeriets egen hjemmeside

Foto: Christensen Photography

Vi står klar til at hjælpe dig med dit projekt!

UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR OG VI KONTAKTER DIG

FÅ ADGANG TIL VORES SENESTE PROJEKTER OG RESSOURCER - TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV I DAG!