Skip to main content

13.02.2023

Hi-Con er medlem af Green Building Council!

Hvad er Green Building Council?

Green Building Council er en organisation, som bl.a. varetager DGNB certificeringerne. 

DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, men er også kaldet Green building council - Denmark. DGNB er en frivillig certificeringsordning som går ind for bæredygtigt byggeri. Certificeringen kan derfor anses som værende et bæredygtighedscertificat som sætter bæredygtige processer i højsædet i byggebranchen.

Certificeringen bygger på FN's bæredygtighedsdefinitioner og byggeriet evalueres ud fra seks hovedområder nemlig: miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet. Dette kan bl.a. ses ud fra DGNBs rangeringssystem, da nybyggerier kan blive evalueret til at passe til en af de 3 forskellige rangeringer nemlig; sølv, guld og platin samt er der to ekstra certificeringer i form af et hjerte og en diamant.  Dette betyder, at bygge branchen nu kan opnå en DGNB certificering ved nybyg og renoveringer, og kan gøre dette ved at tilegne sig point for hvert bæredygtigt valg der tages for byggeriet. 

Som skrevet kan byggerier opnå DGNB certificeringen ved at opfylde DGNBs kriterier for et bæredygtigt byggeri og dermed rangere i en af de tre bæredygtighedsniveauer: Sølv, Guld og Platin. Disse tre bliver som udgangspunkt tildelt nybyggerier, hvis projektet opnår et hvis antal point, som opnåes ved at opfylde de bæredygtighedskriterier sat af DGNB. Er der tale om et gammelt byggeri gælder ovenstående rangeringer ikke helt, da der pålægges en ekstra rangering, nemlig, bronze.

Udover de tre rangeringer, kan byggeriet også modtage et hjerte og/eller en diamant. Hjertet bliver tildelt projekter som har sat et ekstra fokus på forbrugernes velvære og miljø. Rangeringen tildeles desuden kun de nybyggerier som opnår min. 75% af de point der er angivet som hjertepoint, og kun hvis bygningen samtidig DGNB-certificeres. Diamanten tildeles bygninger som har sat fokus på et særligt flot arkitektur arbejde, og ligesom hjertet, samtidig DGNB-certificeres.  

Foruden DGNB certificeringerne, stiller Green Buidling Council også en masse viden, rådgivning og workshops til rådighed for at virksomheder kan blive klogere på bæredygtighed, og hvordan dette kan implementeres i deres byggeri. 

Hi-Con er medlemmer af Green Building Council

Hos Hi-Con er vi bevidste om hvor stor en betydning bæredygtige projekter, materialer og ressourcer har for vores kunder, vores omverden og vores fremtid.

Vi har derfor en klar målsætning om, at ville mindske vores miljøpårvirkning under hele byggeprocessen, og fortsat udfordre og udvilke vores UHPC til at blive bedre end før. Det vil sige, at vores produktion, transport, montering og selve brugen af UHPC elementer samt de ressourcer vi udnytter skal mindske den miljø mæssige påvirkning og udladning der er. Vi har et bæredygtigt incitament, da vi stræber efter at være mere bæredygtige end gårsdagens beton og arbejder aktivt på at produktudvikle de elementer og ressourcer vi benytter i dagligdagen. Derfor er vores medlemskab hos Green Building Council endnu et skud i den rigtige retning, da Hi-Con nu har mulighed for at opnå mere viden inden for det bæredygtige aspekt, og kan få rådgivning til hvordan vi kan være bedre. Dette resultere også i at vores ambitioner inden for det grønne felt er steget og vi vil derfor fortsætte med at udfordre os selv til at forbedre og udvikle vores virksomhed og produkt.  

 

Her kan du læse mere om hvilke bæredygtige egenskaber Ultra højstyrkebeton besidder. 

Bæredygtighed

Har du lyst til at vide mere om Green Building Council og DGNB?

Så udfyld formularen forneden og vi kontakter dig til en uforpligtende samtale!