ULTRA HØJSTYRKEBETON OG MIJLØ

 

I forhold til forskellige projekter er et tilbagevendende spørgsmål, hvor bæredygtig ultra højstyrkebeton (UHPC) CRC i2® er, ofte efterfulgt af en anmodning om en miljøvaredeklaration eller EPD. Årsagen til, at dette ikke "bare" er tilgængeligt på Hi-Cons hjemmeside, er, at det ikke giver mening at sammenligne det miljømæssige "footprint" ved at producere en kubikmeter CRC i2® sammenlignet med en kubikmeter konventionel beton - fordi de bruges på helt forskellige måder.

 

På grund af styrke og smidighed kræver det for det første meget mindre CRC i2® at producere elementer med en sammenlignelig ydelse, f.eks. 10 m² altan. Derfor, selvom UHPC'er inklusive CRC i2® indeholder mere cement pr. m³ end konventionel beton (cement er den vigtigste kilde til CO2-emissioner fra beton), er nettoresultatet, at der anvendes stort set den samme mængde cement pr. m² altan hvad enten der er I CRC eller i almindelig beton.

 

 

Hvad er ultra højstyrkebeton?

INGEN STRUKTUREL VEDLIGEHOLDELSE

Graf
Chikane

CHIKANER I ULTRA HØJSTYRKEBETON

I fremtiden forventer vi et stigende krav til "The Life Cycle Analysis" (LCA) af Cradle-to-Cradle-vurderingerne af potentielle projekter og arbejder i øjeblikket på, hvordan man bedst kan udføre disse.

Vi håber, du fandt det interessant. Vi vil løbende opdatere flere eksempler på, hvordan de unikke egenskaber ved UHPC CRC i2® kan bruges til at realisere unikke projekter. 

 

Red.: Siden dette blogindlæg blev skrevet i 2017 har Hi-Con fået lavet både LCA og en EPD. EPD'en er kan du finde i linket nedenfor: 

 

Vores EPD fra 2024 

LÆS MERE OM ULTRA HØJSTYRKEBETON

Vi står klar til at hjælpe dig med dit projekt

 

UDFYLD FORMULAREN OG VI KONTAKTER DIG