Skip to main content

08.06.2020 - Videncenter

10-trins guide til anvendelsen af CRC i2

10-trins guide til anvendelsen af CRC i2

Vi får ofte spørgsmål til vores brug af CRC i2®: Hvad er muligt at opnå gennem dette, og hvad kræver det at gøre brug af i2®? I nedenstående prøver vi at besvare nogle af de generelle tendenser indenfor CRC i2®. 

For hvert individuelle projekt, oplever vi at der er spørgsmål der går igen: 

"Hvor tyk skal en spændevidden være", "Hvor mange understøttelser er der behov for", "Hvad er reaktionerne på dette beslag?", "Hvordan  implementeres elementet ind i bygningen" osv..


Først og fremmest vil de specifikke spørgsmål  variere fra projekt til projekt - og derfor kan spørgsmålene ikke besvares over en kam. 

I følgende vil vi istedet opliste en general 10-trins guide, som vil gøre det nemmere for dig at se mulighederne i CRC i2®. 

1. Tænk STORT - du skal ikke være bange for at drømme om det umulige - det er faktisk ofte bygningen, regulationer eller andre faktorer som begrænser brugen af CRC i2®, og ikke materialet i sig selv. Derfor: start gerne med at tænke stort, og så sikrer vi at vi sammen opnår det ønskede resultat. 
Users Guide front graphics TCC East alternativt

2. Vær kreativ' - Lad dig ikke begrænse af hvad du normalt forventer af konventionel beton - i mange tilfælde kan vores CRC i2® skabe mere i form af udtryk. 

Users Guide Catharina brugge
3. Start tidligt - Typisk er samspillet med andre strukturelle elementer vigtige for mulighederne og fordelene ved brug af CRC i2®, og kan kun udnyttes, når de behandles tidligt i skitsefasen. Som et eksempel skal afklaring af fastgørelse af beslag ske tidligt i projektprocessen.

Users Guide beslag Skibbroen 02

4. Søg efter referencer - At se eksempler af forskellige typer af løsninger, inspirerer ofte. Dette vil også kunne hjælpe dig med at finde ud af hvad du kan forvente dig rent æstetisk fra CRC i2® - også efter nogle års brug. Vi opdaterer løbende med referencer under "Cases" på vores hjemmeside. 

 

5. Overvej konteksten - hvad skal CRC i2® bidrage med? dette er både med hensyn til tekstur og udtryk, samt tilstødende materialer og overfladebrug. Det betyder: hvad er den tilsigtede æstetiske rolle med CRC i2®? 
IMG_0094

6. Overvej installation tidligt - Sekvens og begrænsninger fra andre byningsprocesser er ofte den afgørende faktor, når du vælger de bedste løsninger til et givent projekt. 


7. Vent ikke med detaljerne - Ofte har vi forespørgsler sent i et projekt, såsom: "forresten, hvordan håndterer vi dræning af vand" (eller lignende). I modsætning til almindelig beton, får vi  med CRC i2®  slanke dimensioner i nogle tilfælde til at bestemme minimumsdimensionerne -  og jo før de betrages, des bedre.

 

8. Forenkel det så vidt det er muligt - De tynde dimensioner, der er mulige med CRC i2®, bliver ofte mere spektakulære, når de er fri for forstyrrende kanter, riller osv. Det øger også friheden i kreativ formning, med et godt resultat i støbning.


9. Tydliggør hvad du forventer af overfladeudtrykket - CRC i2®'s bearbejdelighed adskiller sig fra konventionel beton, og det skal derfor overvejes, hvilke overflader man æstetisk vil fokusere på. 

 

10. Kontakt Hi-Con så hurtigt som muligt - vi vil meget gerne hjælpe med at realisere din drøm I UHPC, Ultra High Performance Concrete, og jo før vi engagerer os aktivt, jo større er chancerne for at nå det tilsigtede udtryk og resultat. Vi leverer ofte en grov designskitse om omtrentlige belastninger for relativt hurtigt at bestemme, om en bestemt løsning kan lade sig gøre - inden den mere detaljerede designfase påbegyndes. 


Vi håber at denne 10-trins guide vil være behjælpelig, men hvis du mener, at der  er anden konkret viden om vores produkt der mangler på denne liste, er du velkommen til at kontakte os. 

 

Tak fordi du læste indlægget.

Se flere indlæg på vores blog her: 

https://hi-con.blog/

Vil du vide mere omkring ultra højstyrkebeton?

Udfyld formularen og vi ringer dig op