Skip to main content

08.06.2020 - Videncenter

10-trins guide til anvendelsen af CRC i2

10-trins guide til anvendelsen af CRC i2

Vi er ofte blevet spurgt om brugen af CRC i2®: Hvilke muligheder er der med CRC i2, hvad kan man opnå, og hvad kræver det egentlig at gøre brug af i2®? I nedenstående prøver vi at besvare nogle af de generelle tendenser indenfor CRC i2®. 

For hvert individuelle projekt, oplever vi at der er nogle spørgsmål, som går igen: 

"Hvor tyk skal en spændevidden være", "Hvor mange understøttelser er der behov for", "Hvad er reaktionerne på dette beslag?", "Hvordan implementeres elementet ind i bygningen" osv..

Svaret til disse spørgsmål kan desværre ikke besvares på en gang, da det som udgangspunkt variere fra projekt til projekt.


I følgende vil vi istedet opliste en generel 10-trins guide, som gør det nemmere for dig at se mulighederne i CRC i2®. 

1. Tænk STORT

Du skal ikke være bange for at drømme om det umulige - Faktisk, er det ofte selve bygningen, reguleringer og andre faktorer som sætter begrænsninger for hvor stort et projekt i CRC i2® må være, og ikke materialet i sig selv.

     Derfor: start gerne med at tænke stort, og så sikrer vi, at vi sammen opnår det ønskede resultat. 


Users Guide front graphics TCC East alternativt

2. Vær kreativ!

CRC i2® er et let og formbart materiale som gør, at det er muligt at lave unikke designs. Lad dig derfor ikke begrænse af hvad du normalt forventer af konventionel beton - i mange tilfælde kan vores CRC i2® nemlig skabe mere i form af udtryk.

Users Guide Catharina brugge

 

3. Start skitsefasen tidligt 

Typisk er samspillet med andre strukturelle elementer vigtige for mulighederne og fordelene ved brug af CRC i2®, og kan derfor kun udnyttes, når de behandles tidligt i skitsefasen. For eksempel, skal afklaringen af fastgørelse af beslag ske tidligt i projektprocessen.

 

Users Guide beslag Skibbroen 02

4. Søg efter referencer

At se eksempler af forskellige typer af løsninger, inspirerer ofte. Dette vil også kunne hjælpe dig med at finde ud af hvad du kan forvente dig rent æstetisk fra CRC i2® - også efter nogle års brug. Vi opdaterer løbende med referencer under "Cases" på vores hjemmeside. 

 

5. Overvej konteksten

Hvad skal CRC i2® bidrage med? dette er både med hensyn til tekstur og udtryk, samt tilstødende materialer og overfladebrug. Det betyder: hvad er den tilsigtede æstetiske rolle med CRC i2®? 


IMG_0094

6. Overvej tidligt installation 

Sekvens og begrænsninger fra andre byningsprocesser er ofte den afgørende faktor, når du vælger de bedste løsninger til et givent projekt. 


7. Vent ikke med detaljerne 

Ofte har vi forespørgsler sent i et projekt, såsom: "forresten, hvordan håndterer vi dræning af vand" (eller lignende). I modsætning til almindelig beton, har vi  med CRC i2®  nogle meget slanke dimensioner, hvilket kræver større omhu ved fx placering af vandrender og inserts til værn -  og jo før den slags detaljer kan indarbejdes, des bedre.

 

8. Forenkl så vidt det er muligt

De tynde dimensioner, der er mulige med CRC i2®, bliver ofte mere spektakulære, når de er fri for forstyrrende kanter, riller osv. Det øger også friheden i kreativ formning, med et godt resultat i støbning.


9. Tydeliggør hvad du forventer af overfladeudtrykket 

Bearbejdeligheden af CRC i2® adskiller sig fra konventionel beton, og du skal derfor overveje, hvilke overflader man æstetisk vil fokusere på. 

10. Kontakt Hi-Con så hurtigt som muligt

Vi vil meget gerne hjælpe med at realisere din drøm I UHPC, Ultra High Performance Concrete, og jo før vi engagerer os aktivt, jo større er chancerne for at nå det tilsigtede udtryk og resultat. Vi leverer ofte en grov designskitse om omtrentlige belastninger for relativt hurtigt at bestemme, om en bestemt løsning kan lade sig gøre - inden den mere detaljerede designfase påbegyndes. 


Vi håber at denne 10-trins guide vil være behjælpelig, men hvis du mener, at der  er anden konkret viden om vores produkt der mangler på denne liste, er du velkommen til at kontakte os. 

Vil du vide mere omkring ultra højstyrkebeton?

Udfyld formularen og vi ringer dig op