Skip to main content

27.07.2020 - ParkByen

Hi-Con leverer altaner til Parkbyen midt i vækstaksen i Aalborg

Hi-Con leverer altaner til Parkbyen midt i vækstaksen i Aalborg

Det førhenværende universitetsområde ved Sohngårdsholmsvej skulle laves om til et nyt boligkvarter: "ParkByen"

Parkbyen 

Parkbyen ligger i et grønt område, hvor by, liv og natur danner attraktive rammer om lejlighederne. Projektet består af 5 tårne i forskellige højder, og forventes indflytningsklar senere i 2020.

Bag projektet står Søren Enggaard A/S, og Hi-Con skal hertil levere 252 altaner, hvoraf 106 er store hjørnealtaner. 

Patenteret højstyrkebeton

Råvaren hos Hi-Con er en patenteret ultra højstyrkebeton, som i virkeligheden blev udviklet på Aalborg Portland i 1980’erne. Materialet er tilsat op mod 19 millioner stålfibre per kubikmeter, som er med til at give betonen sin usædvanlige styrke.
Med ultra højstyrkebeton er Hi-Con i stand til at producere ekstremt tynde elementer, og praktisk talt er alt muligt, hvis det giver mening. Afhængig af den ønskede løsning kan løsninger i UHPC ofte være billigere end f. eks. stålløsninger og mere optimale i brug end traditionel beton ved større elementer i kraft af den lavere vægt. I mere end 30 år har højstyrkebetonen vist forbløffende egenskaber i hænderne på en stab af eksperter, der brænder for at flytte grænser.

 

Hi-Cons rolle

Til Parkbyen leverer Hi-Con i alt 252 altaner med en længde på mellem 4.2 meter til 9.5 meter og en bredde på op til 4,4 meter. 106 af disse alterner, er store hjørnealtaner.
To af de i alt fem tårne får i ugerne 27-31 monteret 34 store hjørnealtaner og 50 almindelige UHPC altaner fra Hi-Con. 
Parkbyens altaner er generelt store, hvis man sammenligner med lignende byggeri. Altanerne ’går om hjørnerne’ på bygningerne, hvilket har stillet krav til styrke i altandækket – gerne uden at ende med en meget kraftig konstruktion. Det er Hi Con lykkedes med.

Karsten Westergaard,
Projektchef, Søren Enggaard A/S

Hold dig ikke tilbage

Kontakt os for mere information omkring projektet

Kontakt os