Skip to main content

Store UHPC altaner

Parkbyen

Parkbyen

Byggeår

2022

Arkitekt

Transform

Entreprenør

HP-Byg

Ingeniør

MOE A/SB

Bygherre

Boligselskabet Nordjylland

Krav til altandækkets styrke krævede ultra højstyrkebeton 

Parkbyen ligger i et grønt område, hvor by, liv og natur danner attraktive rammer om lejlighederne. Projektet består af 5 tårne i forskellige højder - nogle af disse er allerede indflytningsklar

Når projekter står færdigt er tårnene udstyret med intet mindre end 252 UHPC altaner. 106 af disse er store hjørnealtaner, der med deres L-form snor sig om hjørnerne og biddrager derved til et stort udeareal. 

Altanerne måler mellem 4,2 og 9.5 meter i længden og har en bredde på op til 4,4 meter - og en pladetykkelse på blot 50mm ! 

Materialet 

Altanerne er fremstillet i ultra højstyrkebeton, som er tilsat op mod 19 millioner stålfibre per kubikmeter, som er med til at give betonen sin usædvanlige styrke.
Med ultra højstyrkebeton er Hi-Con i stand til at producere ekstremt tynde elementer med 10-15 mm dæklag - En egenskab som viste sig at være værdifuld for projektet ved Parkbyen. 

Fordelene ved ultra højstyrkebeton kan du læse mere om her

Parkbyens altaner er generelt store, hvis man sammenligner med lignende byggeri. Altanerne går om hjørnerne på bygningerne, hvilket har stillet krav til styrke i altandækket – gerne uden at ende med en meget kraftig konstruktion. Det er Hi-Con lykkedes med

Karsten Westergaard ,
Projektchef hos Søren Enggaard A/S

Skal du have hjælp til at realisere dit altanprojekt?

Kontakt os på linket nedenfor

Kontakt os