Skip to main content

Renovering i Hillerød

Skoleparken

Skoleparken

Byggeår

2017

Arkitekt

Rambøll A/S

Entreprenør

Adserballe & Knudsen

Ingeniør

Rambøll A/S

Procesoptimering med ultra Højstyrkebeton

Da Hi-Con modtog det oprindelige udbudsmateriale for renoveringen af ejendommens 330 altaner, bestod det af en altanløsning i flere elementer. Blandt disse elementer hørte der blandt andet et punktfundament i form af en søjle på 250 mm, en beklædning af altanernes brystninger med hele mursten og almindelig beton som materiale. En altanløsning med en totaltykkelse på brystningerne på 208 mm og rigtig mange kranløft.

 

Men Hi-Con bød ind med en løsning i CRC i2® ultra højstyrkebeton, der kunne optimere både arbejdsgangen, totaløkonomien samt resultatet. Den alternative løsning på altanen lød først og fremmest på en udkraget løsning fremfor en søjleunderstøttet løsning. Det betød at man med Hi-Cons løsning kunne undvære den 250 mm brede søjle, der ellers skulle være placeret inde på altanerne og ført laster til punktfundamenterne. Den udkragede løsning ville derfor i høj grad gavne altanens anvendelighed.

 

Hi-Cons alternativ bød ydermere på en reducering af altanernes brystninger. I stedet for at beklæde altanerne med hele musten, foreslog Hi-Con at støbe altanerne mod en overfladedug, således altanerne kunne nøjes med at blive beklædt med 40-50 mm teglskaller i stedet for hele mursten. Denne løsning samt materialets slankhed kunne reducere tykkelsen af altanens brystning med knap 100 mm - en løsning der ville forstørre altanernes areal med op til 3m2 og dermed betyde mere altanareal til ejendommens beboere og samtidig skabe et lettere og slankere udtryk.

 

Hi-Cons alternativ til det oprindelige udbudsmateriale bød også på en altanløsning i ét element – en optimeret løsning, der kunne sparre projektet 1650 kranløft og have positiv indflydelse på projektets totaløkonomi.

 

Udbyttet af af anvende ultra højstyrkebeton kan derfor resultere i en optimeret byggeproces i form af bådetotaløkonomiske besparelser og en optimeret arbejdsproces. Derfor opfordrer Hi-Con også altid sine kunder og samarbejdspartnere til at tage kontakten så tidligt i processen som muligt. Det er i de tidlige faser af projektet, at Hi-Con har mulighed for at sparre med arkitekter, rådgivere og entreprenører omkring disse optimerede alternativer.

Hold dig ikke tilbage

Kontakt os for yderligere information omkring projektet

Kontakt os