Skip to main content

Danmarks største DGNB-certificerede renovering

Fyrreparken

Fyrreparken

Byggeår

2021-2023

Arkitekt

Erik Arkitekter A/S

Entreprenør

Per Aarsleff A/S (tidligere Hansson og Knudsen)

Ingeniør

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Bygherre

FAB – Fyns Almennyttige boligselskab

Bæredygtighed og moderne arkitektur i fokus

Som en del af udviklingsplanen for Vollsmose-bydelen i Odense er Fyrreparken blevet omdannet til et levende og moderne boligområde. Renoveringsprocessen omfattede hele 478 lejligheder og er Danmarks hidtil største DGNB-certificerede renoveringsprojekt, som er blevet godkendt til en DGNB-sølv certificering. For at skabe en grønnere og mere fremtidssikret bebyggelse var der fokus på en række parametre, herunder valg af materialer, effektiv affaldshåndtering, energioptimering og socialt ansvar. Resultatet er en moderne og funktionel bebyggelse, der også har taget hensyn til beboernes trivsel og livskvalitet.

 

Fyrreparkens helt nye og moderne facade er præget af et varieret udseende, hvor teglsten og mørke facadeplader er gennemgående elementer og skaber et harmonisk samspil mellem traditionel og moderne arkitektur. Tynde og moderne altaner er tilføjet for at give facaden mere liv og understøtte det varierende udseende på de enkelte lejligheder. Sammen skaber disse elementer en arkitektonisk helhed, der er både smuk og funktionel – samtidig med at beboerne får et privat udendørsområde, hvor de kan slappe af og nyde livet.

Med Hi-Cons altanelementers slanke design fik man en elegance i arkitekturen, som understøttet de overordnede arkitektoniske ambitioner med projektet.

Thomas Pedersen,
Partner og overordnet ansvarlig ved Erik Arkitekter A/S

UHPC: Den eneste løsning til arkitektens vision

Hi-Cons altaner i ultra højstyrkebeton (UHPC) blev valgt til Fyrreparken, da arkitekten, i samspil med entreprenøren, ikke kunne realisere sin vision med andre materialer og løsninger.

 

I alt blev der produceret 86 UHPC CRC i2 altaner i fem forskellige størrelser i en elegant grå farve. Disse altaner blev udført med et kuvertfald mod indstøbt afløb og en pladetykkelse på ca. 60-75 mm. Alle elementer blev udstyret med opkanter på tre sider og en integreret bjælke på undersiden. Hi-Cons G4-overflade blev valgt for at give en smuk og ensartet finish til alle altanerne.

 

Hi-Cons bidrag til dette projekt er et godt eksempel på, hvordan innovative materialer kan anvendes i renoveringsprojekter og skabe smukke og holdbare bygninger.

Vi står klar til at hjælpe dig med dit renoveringsprojekt!

UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR OG VI KONTAKTER DIG

FÅ ADGANG TIL VORES SENESTE PROJEKTER OG RESSOURCER - TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV I DAG!