Skip to main content

Altaner og blomsterkummer i UHPC

Nicolinehus

Læs også Licitationens artikel om Nicolinehus her
Nicolinehus

Byggeår

2019-2022

Arkitekt

Aart Architects A/S

Entreprenør

NCC Danmark A/S

Ingeniør

Rambøll A/S

Bygherre

Bricks A/S

En ny boligbygning midt i Aarhus Ø

 

Nicolinehus står stolt som midtpunktet i Aarhus Ø og forbinder det pulserende område med Aarhus C, byens centrum. Dette ekstraordinære byggeri tilbyder et bredt udvalg af attraktioner, hvilket gør det til et uimodståeligt rejsemål både for beboerne i Nicolinehus og for befolkningen i Aarhus.

 

Med et imponerende samlet areal på 66.000 m² byder Nicolinehus på en fascinerende blanding af bolig- og erhvervsbygninger, indlejret i et terrasseret landskab. Den boligmæssige del strækker sig over cirka 25.000 m² og omfatter 173 ejerlejligheder, 8 byhuse og 60 lejelejligheder. På stueetagen finder du også en række kommercielle områder, herunder restauranter, cocktailbarer, supermarkeder, apoteker, markedspladser, caféer og underjordiske parkeringsfaciliteter.

 

De to store trekantede blokke praler af altaner med forskudte niveauer og byder på en fantastisk udsigt over byen og havnen fra op til 16 etager. Takket være Hi-Cons samarbejde med Bricks og Aart Architects er drømmen om rummelige altaner og taghaver i UHPC med masser af plads til møbler og planter blevet til virkelighed.

Altaner i ultra højstyrkebeton

Hos Hi-Con specialiserer vi os i ultra højstyrkebeton (UHPC) og stræber altid efter at hjælpe vores partnere med at udvikle innovative projekter, der udnytter det fulde potentiale i vores bemærkelsesværdige materiale. Vi er stolte over at være blevet valgt til at bidrage med UHPC-altaner til Nicolinehus-projektet, hvilket tilføjer værdi og forbedrer beboernes oplevelse.

 

De svævende altaner, vi har leveret til Nicolinehus, understøttes af integrerede søjler og bjælker i betonelementer med dimensionerne op til 6 x 2,2 meter. Dette bevidste designvalg giver ikke kun strukturel integritet, men tilføjer også en æstetisk kvalitet til facaderne.

De svævende altaner i højstyrkebeton fra Hi-Con, der bæres af indstøbte søjler og bjælker i betonelementerne på op til 6 x 2,2 meter, er et bevidst valg for at give en æstetisk kvalitet på facaderne

Martin Busk,
Medejer og direktør, Bricks

Projekt detaljer

Hi-Con har produceret og leveret i alt 259 UHPC-altaner i 8 forskellige variationer til projektet. Disse altaner, lavet af UHPC CRC i2, er designet med integrerede vandrender i bagkanten, som tilføjes afløb. Altanpladernes støbesider produceres med standardprofilering, og undersiderne pigrulles.

 

Udover altanerne har Hi-Con også leveret blomsterkummer lavet af UHPC CRC i2. Der er blevet leveret cirka 135 blomsterkummer til projektet, der kommer i to forskellige versioner – en kortere og en længere design. Disse UHPC-blomsterkummer supplerer den overordnede æstetik og funktionalitet af altanerne og forbedrer beboernes oplevelse.

 

Har du lyst til at se process billeder af projektet? Så kan du se mere her

Kunne du tænke dig at høre mere om vores løsninger i CRC i2®?

Kontakt os for yderligere information omkring projektet

Kontakt os