Skip to main content

Store uderum i Aarhus

Nabolaget etape 1 & 2

Nabolaget etape 1 & 2

Byggeår

2016-2020

Arkitekt

Erik Arkitekter

Entreprenør

Dansk Bolig Byg A/S

Ingeniør

Midtconsult / Afry

Bygherre

Olav De Linde

Delevenlige lejligheder med luksus materialer

"Nabolaget" består af 390 nye lejelejligheder, som fungerer godt som delelejligheder. De er opført i luksus materialer, hvor egetræsgulve med varme, naturstensgulve og trælistelofter af egetræ bare er et udpluk af materialerne i lejligheden, som bidrager til et solidt nordisk byggeri. Derudover er byggeriet udstyret med cirka 370 altaner i ultra højstyrkebeton, hvorfra beboerne kan nyde udsigten over de grønne områder med hække og spredte løvtræer.

 

Elementer i ultra højstyrkebeton

Til "Nabolaget" har Hi-Con hjulpet Olav De Linde, Erik Arkitekter og Dansk Boligbyg A/S med at realisere ønsket om store altaner med plads til både møblering og uderum. Om altanerne udtaler Anders Gottfred Petersen fra ERIK arkitekter: 

 

"Vi førte det op i 2 etaper, så det er jo klart at man gerne vil have det samme som i etape 1. Det bunder i at vi selvfølgelig har været rigtig tilfredse med Hi-Cons elementer i etape 1. Derfor blev valget også Hi-Con til etape 2. Det var et stort ønske både for bygherre, og selvfølgelig for os, at man gerne ville have så dybe altaner som muligt, og det kunne Hi-Con levere. Det betyder mere plads til møblering og uderum. Hi-Cons slanke konstruktioner synes vi er rigtig, rigtig smukke. De går fra 90mm fra facaden til 70mm i forkant, som er vanvittigt fedt at det kan blive så slankt". 

 

Fra lejlighederne i Nabolagets etape 1 og 2 strækker sig store altaner i ultra højstyrkebeton med glasværn. Hi-Con har leveret 368 altaner til projektet, som stod helt færdigt i oktober 2020. Igennem hele projektforløbet har vi været i god dialog med både Erik Arkitekter, Dansk Bolig byg og Midtconsult for at få skabt det ønskede slutresultat. 


Hos Hi-Con er vi specialister i ultra højstyrkebeton og vi forsøger altid at hjælpe vores samarbejdspartnere med nye projekter, hvor vi kan udnytte potentialet i vores ultra højstyrkebeton. Vi er stolte over, at få lov til at bidrage til at skabe værdi for de mange beboere, som vi håber kommer til at nyde deres rummelige altaner.

Vi havde større krav til dagslys i 2. etape, som også har gjort noget med facaderne. Det betød at vi blev nødt til at have flere vinduespartier i stuerne. Der gik lang tid før, at vi opdagede, at vi manglede et understøtningspunkt til altanerne. Der svedte vi et par timer, men der vendte Hi-Con hurtigt tilbage med svar om at det sagtens kunne lade sig gøre blot at have 2 understøtningspunkter. Det var skønt for en rådgiver, der ikke lige havde tænkt så langt. Super positivt i hvert fald.

Anders Gottfred Petersen ,
Associeret Partner - ERIK arkitekter

Hold dig ikke tilbage

Kontakt os for yderligere information omkring projektet

Kontakt os