Skip to main content

Certificeret byggeri vælger slanke altaner i ultra højstyrkebeton

Hirsehaven

Hirsehaven

Byggeår

2022-2024

Arkitekt

Archidea Arkitekter

Entreprenør

Raundahl & Moesby

Ingeniør

OBH Gruppen.

Bygherre

Heimstaden Danmark

Familievenlige lejeboliger med stor interesse

Hirsehaven, idyllisk placeret i Gl. Gjesing nord for Esbjergs pulserende centrum, repræsenterer et nyt boligkvarter, opført af Raundahl & Moesby på vegne af bygherren Heimstaden Danmark. Dette moderne boligbyggeri på 12.000 m2 omfatter 132 lejeboliger, der er designet til at kombinere funktionalitet og kvalitet med æstetisk appel, alt imens de er omfavnet af frodige grønne områder, der inviterer til både ro og fællesskab. Og allerede før byggeriet stod færdigt, var alle lejlighederne fuldt udlejede, hvilket vidner om en stor interesse for området.

 

Hirsehaven består af tre karrébygninger, hvis varierende etagehøjder byder på et udvalg af boligtyper, der spænder fra to til fire værelser. Alle lejligheder er designet med enten en privat terrasse eller altan, hvilket giver beboerne mulighed for at også nyde de smukke omgivelser i privatlivets fred. De slanke altaner, fremstillet i ultra højstyrkebeton (UHPC), er produceret af Hi-Con.

Slanke altaner og baldakiner i ultra højstyrkebeton

Valget af Hi-Con til at levere altaner og baldakiner til Hirsehaven var en naturlig beslutning, da projektets altaner og baldakiner allerede var projekteret i ultra højstyrkebeton fra start. Valget af UHPC til elementerne har gjort det muligt at skabe slanke og moderne designs til Hirsehaven, samtidig med at materialet tilføjer holdbarhed, styrke og funktionalitet til byggeriet.

 

Til projektet har Hi-Con leveret 105 brystningsaltaner i grå UHPC CRC i2 i tre forskellige varianter, med længder fra 3,32 m til 4,16 m. Altanerne er udført med støbt brystning langs den ene side. Hi-Con har også stået for designet af værnene, udført i galvaniseret tremmeværn.

 

Udover altanerne har Hi-Con også leveret 9 baldakiner i grå UHPC CRC i2 i to forskellige størrelser.

Foto: Christensen Photography

Grønne valg i fokus

Grønne valg har været et gennemgående tema i hele projektet, hvor Hirsehaven har fokuseret på komfort, dagslys og grønne omgivelser. Hirsehaven har opnået DGNB Guld-certificering og har stillet krav om produktspecifikke EPD'er for de materialer, der er blevet anvendt i projektet.

Hi-Cons EPD for altaner kan findes her.

Valget af ultra højstyrkebeton til altanerne er ikke tilfældigt, da byggeriet har fokuseret på at tage ansvarlige valg af materialer og produkter. Med altaner i UHPC er det muligt at støbe meget slanke elementer, hvilket reducerer betonforbruget markant sammenlignet med traditionelle betonaltaner. Dette skyldes materialets ekstreme styrke.

Materialets holdbarhed understøtter også Hirsehavens fokus. Med en forventet levetid på over 100 år kræver UHPC ingen vedligeholdelse eller udskiftning, hvilket resulterer i lavere levetidsomkostninger for både bygherren og slutbrugeren. Dette sikrer beboernes langsigtede komfort og reducerer samtidig de fremtidige vedligeholdelsesomkostninger.

Du kan læse mere om vores miljømæssige indsatser her
Foto: Christensen Photography

Vi står klar til at hjælpe dig med dit projekt!

UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR OG VI KONTAKTER DIG

FÅ ADGANG TIL VORES SENESTE PROJEKTER OG RESSOURCER - TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV I DAG!