Skip to main content

Hi-Con har bidraget med altanløsninger i UHPC til DGNB-guld certificeret byggeri

Gartnerbyen

Gartnerbyen

Byggeår

2022-2023

Arkitekt

Arkitema

Entreprenør

H. Skjøde Knudsen A/S

Ingeniør

COWI

Et fokus på en behagelig hverdag

Trekløveren, de tre punkthuse i Gartnerbyen i Odense, er beliggende i et stille og historisk kvarter, hvor grønne områder, parker, veludnyttede fællesarealer og store altaner skaber optimale rammer for en behagelig hverdag. Disse tre punkthusbygninger, der rummer 89 lejligheder, udgør en af de sidste delelementer blandt de næsten 2000 boliger, der udgør området. Beliggende i et grønt og naturskønt område tæt på byens centrum har Trekløveren allerede opnået status som et ikonisk vartegn for Gartnerbyen. Byggeriet lægger også vægt på bæredygtighed og er DGNB-certificeret til Guld.

 

Et af Trækløverens mest karakteristiske træk er de unikke udendørsområder, der er tilknyttet hver enkelt lejlighed. Her tilbydes store og moderne altaner eller terrasser til alle boliger, hvilket giver beboerne et privat udendørsområde samtidig med, at det tilføjer et ekstra lag af komfort og funktionalitet til boligerne. Disse rummelige altaner udgør også en betydelig del af byggeriets facade og bidrager til at give hvert hjem et markant visuelt præg. Altanerne er produceret af Hi-Con og lavet i vores egen generation af ultra højstyrkebeton - nemlig CRC i2©.

Selvom projektet oprindeligt var planlagt med almindelige betonaltaner, vendte vi os mod altaner i højstyrkebeton på grund af Hi-Cons tilbud og slanke design. Hi-Cons evne til at levere disse slanke altaner var en afgørende faktor i vores beslutning om altanvalg til Gartnerbyen. Ligeledes var æstetik og holdbarhed også vigtige faktorer.

Henrik Sørensen Kongsted,
Projektchef, H. Skjøde Knudsen A/S

Store altaner i UHPC

Selv om projektet oprindelig var planlagt med almindelige betonaltaner, blev Hi-Con valgt til at levere altaner i ultra højstyrkebeton (UHPC) da vi kunne tilbyde meget slanke elementer i storformat, der støttede byggeriets vision og visuelle udtryk. Entreprenørens gode kendskab til Hi-Con og tidligere samarbejde var også en af grundene til samarbejdet på Trekløveren.

 

Hi-Con har leveret 64 stk. altaner i tre varianter i UHPC CRC i2®. Vi har desuden leveret stålsøjler og beslag til projektet.

 

Variant 1: 40 stk. altaner med dimensionerne 3,77 x 2,70 m

Variant 2: 12 stk. altaner med dimensionerne 2,94 x 3,06 m

Variant 3: 12 stk. altaner med dimensionerne 6,30 x 3,06 m

 

Altanerne har en pladetykkelse på omkring 70 mm med fald mod vandrende i forkanten og er designet med en standardprofilering samt en pigrullet underside for æstetik og funktionalitet.

 

Derudover har vi leveret 76 stk. RHS-søjler med dimensionerne 120 x 120 x 5 mm og en højde på ca. 3,0 m, der vil fungere som bærende elementer til altanerne.

Foto: Christensen Photography

Fordeler med ultra højstyrkebeton

Æstetik og funktionalitet

UHPC åbner op for designs, der smelter æstetik og funktionalitet sammen, hvilket resulterer i imponerende og samtidig smukke udendørsområder til beboerne. I Gartnerbyen gav det mulighed for at skabe store, slanke altaner, der passede perfekt til byggeriets moderne facade.

Holdbarhed

Materialets holdbarhed er afgørende for Gartnerbyens langsigtede bæredygtighed. Med en forventet levetid på over 100 år kræver UHPC ingen vedligeholdelse eller udskiftning, hvilket fører til lavere levetidsomkostninger for bygherren og slutbrugeren. Dette aspekt sikrer også beboernes langsigtede komfort og reducerer samtidig de fremtidige omkostninger til vedligeholdelse.

Mindre materialeforbrug

På grund af materialets ekstreme styrke og tæthed anvender vi mindre materiale sammenlignet med tilsvarende elementer i almindelig beton. For Gartnerbyen støttede en UHPC-løsning projektets fokus på ressourceeffektivitet og miljø i forhold til, hvad projektet ville have opnået med altaner i alm. beton.

Styrke

På grund af en meget tæt matrix og lav porøsitet besidder vores materiale, CRC i2®, en enorm trykstyrke. Denne styrke overgår både alm. beton, fiberbeton og højstyrkebeton. For Gartnerbyen muliggjorde den høje styrke skabelsen af store og slanke altaner uden at gå på kompromis med holdbarheden.

Vi står klar til at hjælpe dig med dit projekt!

UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR OG VI KONTAKTER DIG

FÅ ADGANG TIL VORES SENESTE PROJEKTER OG RESSOURCER - TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV I DAG!