Skip to main content

10.12.2020 - Repairs in UHPC

Guide til mindre reparationer af CRC i2-elementer

Repairs 2 00 - 1920px

Typisk mindre beskadigelse (afskalning) af en kant af et CRC-element.

Efter det nylige indlæg om reparationer, var der en af ​vores britiske kunder som ringede på grund af afskalning af nogle få kanter og hjørner på nogle bjælkelementer og bad om specifikke anvisninger om, hvordan man reparerede dem. Derfor besluttede vi os for at lave nogle retningslinjer til den generelle forklaring i det forrige indlæg. Finish-resultatet og det visuelle udtryk ved UHPC giver regelmæssigt diskussioner, og har krævet, at vi finpudser vores evner til at reparere skader og formidle forskelle i udtryk.

Nedenfor går vi lidt i dybden med dette..

Reparationer bør kun forsøges under passende forhold, dvs. tørt vejr (eller et beskyttet sted) ved temperaturer over 5 ° C -, hvilket inkluderer selve elementets temperatur. Det er ikke muligt at foretage reparationer, hvis elementet er frosset fast efter en kold nat, selvom lufttemperaturen er højere end 5˚C - det tager tid for et stort element at tilpasse sig temperaturen til omgivelserne.

Inden reparationen foretages, anbefales det at foretage en lille "mock-up-reparation" på en betonflise eller lignende for at få en fornemmelse af reparationsmaterialets brugbarhed inden reparation af det beskadigede element - dette har vi gjort for at illustrere reparationsproceduren i denne blog.

Hi-Con leverer en speciel for-blanding til reparationer, enten grå eller med lys nuance. Følg nedenstående retningslinjer for at reperere elementer med et godt resultat. Du kan også se den korte instruktionsvideo:

 


1. Rengør det beskadigede område for løst materiale, snavs og støv ved hjælp af en stålbørste, trykluft eller lignende.

2.Fugt det beskadigede område med en fugtig svamp

3. Bland forblandingen med vand - lidt ad gangen - og rør grundigt mellem hver tilsætning af vand, indtil konsistensen er som blød ler. Hvis blandingen er for blød, skal du tilføje mere forblandet pulver for at kompensere.

4. Brug en spartel til at presse reparationsblandingen fast ind i den beskadigede overflade for at sikre en god binding - og form reparationsmaterialet groft efter behov. Små plader, linealer, vinkler osv. Kan bruges til at sikre, at materialet er placeret korrekt og justeret med kanter, linjer og overflader.

5. Lad reparationen hvile i ca. 30 minutter, indtil overfladen stivner (afhængigt af temperatur - kortere om sommeren, længere under kolde forhold, især hvis underlaget er koldt.

6. Brug en fast fugtig svamp til at glatte overfladen og udjævne reparationen mod de omgivende overflader - undgå at få reparationsmateriale på de uskadede overflader, da farven vil være noget anderledes.

7. Lad reparationen hærde helt - den krævede tid afhænger meget af temperaturen, men normalt er det nødvendigt at vente til næste dag.

8. Brug fint sandpapir eller en pudseskive, hvis det er nødvendigt for yderligere at udjævne overfladen og sløre overgangen fra reparation og de omgivende elementoverflader. Pas på ikke at beskadige omgivende overflader.

 


I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at gentage proceduren, afhængigt af omfanget af skaden, for at sikre et optimalt resultat. Nedenstående billeder illustrerer de enkelte trin.

Repairs 2 03 - 1920px
Mock-up skader (afskalning) efter rengøring (øverst til venstre), det nødvendige værktøj til reperation (øverst til højere), plader, linealer osv. Er en hjælp under placering af materialet (nederst til venstre) - en tilføjelse af materiale er ikke altid nok, og det er nødvendigt at gentage proceduren (nederst til højre).

Repairs 2 04 - 1920px
Det reparerede beskadigede hjørnemock-up. Hjørner kræver omhu -  tålmodighed for at opnå et godt resultat. Selvom geometrien og strukturen passer godt sammen, vil farven altid afvige. Reparationer vil derfor altid være synlige for nogle.

 

Vil du se flere blogposts om UHPC?

Dyk ned i universet her:
https://hi-con.blog/