Skip to main content

14.04.2020 - Facaderenovering

Selvbærende facader med træstruktur til Kalvebod Brygge

Selvbærende facader med træstruktur til Kalvebod Brygge

Selvbærende facader og træstruktur

Når DSB’s gamle godsterminal på Kalvebod Brygge omdannes til en hip kontorejendom, bliver det med facader i højstyrkebeton på ejendommens gavle. Hi-Con A/S, der er specialister i at producere skræddersyede elementer i højstyrkebeton, får for alvor lov til at bringe deres ekspertise i spil, når de skal producere knap 1300 m2 selvbærende facadeelementer med træstruktur, som matcher ejendommens eksisterende udtryk.

Højstyrkebeton er et unikt materiale, hvis egenskaber gør det muligt for Hi-Con at producere elementer, der lever op til det eksisterende udtryk. Materialet er særdeles velegnet til renoveringsprojekter, hvor der stilles krav til både elementernes designmæssige udtryk samt belastning på bygningen.

De 70 isolerede og selvbærende facadeelementer med træstruktur skal fremstå i det originale udtryk med afmærkninger fra forskallingsbrædder. Facadeelementernes træstruktur er nøje udvalgt for at matche de samme 120 mm let afhøvlede planker, som er benyttet på det originale fundament. Derudover indfarves facaderne med en varm lysegrå farve for at opnå bygningens oprindelige grå nuance.

Facadeelementerne består af en 40 mm tynd forplade, der er forberedt med isolering på bagsiden og måler over 7 meter i højden. Ved hjælp af integrerede bæreribber er facadeelementerne selvbærende til fundament og fastgøres kun vandret på simple beslag på dækket. Dermed tilfører elementerne ikke bygningen yderligere belastning. De integrerede bæreribber fungerer ydermere som bæring af fire altaner og én ligeløbstrappe i højstyrkebeton.

 

Trapper og altaner

Udover de cirka 1300 m2 facader, leverer Hi-Con fire 18-meter lange altaner samt en ligeløbstrappe, der samlet spænder over 24 meter. Altanerne monteres med bolte i indstøbte gevindhuller, der er forberedt i facadens bærende ribber, mens trappen er delvist understøttet af søjler og delvist fastgjort på facaden. Således føres lasten også her til terræn og mindsker belastningen på bygningen.Om Hi-Con

Betegnelsen "UHPC" anvendes i dag om mange forskellige typer af betoner, men kun få af dem er gennemtestede og dokumenterede til bærende konstruktioner. Hi-Cons UHPC matricer har en middelkubestyrke på 160 MPa og anvender altid rustfrie stålfibre. Siden 2001 har Hi-Con videreudviklet og testet deres generation af højstyrkebeton og ved, hvordan materialet reagerer i forhold til både belastning, holdbarhed og brand. Hi-Con er specialister i højstyrkebeton og udnytter materialet til at gøre drømme om unik arkitektur til virkelighed. Den ekstremt stærke og holdbare beton anvender Hi-Con til blandt andet at skabe skræddersyede altaner, trapper og facader til bygge- og renoveringsprojekter i hele Europa.

Hold dig ikke tilbage

Kontakt os for mere information omkring projektet

Kontakt os