Skip to main content

11.04.2022 - Altaner i ultra højstyrkebeton

Kronløbsøen - en æstetisk perle midt på vandet

Kronløbsøen - en æstetisk perle midt på vandet

Når det nye ø-kvarter ’Kronløbsøen’ står færdigt, er det med altaner i ultra højstyrkebeton. Hi-Con skal i 2022 levere og montere 220 altaner med indstøbte teglskaller til Nordhavnens nye ø.


Montagen af elementerne er allerede påbegyndt. Vores gode samarbejdspartner RG stålbyg står for montagen.

 

Bag det nye ø-kvarter står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, det er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og COBE og opføres af NCC Danmark. Det imponerende projekt skal færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn – en vision som Hi-Con glæder sig over at få lov til at bidrage til.

 

Valget af Hi-Con som underentreprenør bunder blandt andre i totaløkonomiske overvejelser, hvor både tid og praktik står som væsentlige faktorer. Når Hi-Con indgår som underentreprenør i et byggeprojekt tilbydes kunderne en samlet pakke af rådgivning, projektering, fremstilling, levering og slutteligt montering af elementerne. Således kan Hi-Con spare sine kunder for unødvendige entrepriseskel og dermed den ekstra tid og ressourcer, der ofte er forbundet med håndtering og koordinering af flere underentreprenører.

 

Elementer i ultra højstyrkebeton

Selvom byggeriet skal stå færdigt med 220 altaner i ultra højstyrkebeton, bliver altanerne leveret i 305 altanelementer, som hver består af én altanplade og tre brystninger med indstøbte teglskaller på ydersiden. Grundet altanernes længde og udformning vil nogle af altanerne blive opdelt i flere elementer og efterfølgende sammensat under montagen. Altanerne måler op til 13 meter i længden og 4,5 meter i dybden, mens flere af altanerne går om hjørnerne på bygningerne. Selve altanbunden vil blive fremstillet med en pladetykkelse på 100 – 125 mm og støbt i grå ultra højstyrkebeton.


Vi er utroligt stolte af, at bidrage til endnu et klimabevidst kvalitetsbyggeri i dette område. Som nabo til Kronløbsøen ses Fortkaj, som for nyligt stod færdigt som DGNB guld-certificeret projekt. 

Vil du vide mere om fordelene med UHPC?

Du kan få et uforpligtende opkald lige her