Skip to main content

11.04.2022 - Altaner i ultra højstyrkebeton

Kronløbsøen - en æstetisk perle midt på vandet

Kronløbsøen - en æstetisk perle midt på vandet

Når det nye ø-kvarter ’Kronløbsøen’ står færdigt, er det med altaner i ultra højstyrkebeton. Hi-Con skal i 2022 levere og montere 237 altaner med indstøbte teglskaller til Nordhavnens nye ø.


Monteringen af elementerne er nu færdig. Vores gode samarbejdspartner RG stålbyg står for montagen.

Kronløbsøen ligner en monolit som skyder op af vandet, med seks bygninger som skåret ud i et stykke. Bygningerne består af: Horisonten, Klinten, Oasen, Klippedalen, Kysten og Vandkanten. Øen er inspireret af de geologiske aflejringer som kan ses på den danske kyst for eksempel Møns Klint. 

Bag det nye ø-kvarter står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, det er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og COBE og opføres af NCC Danmark. Det imponerende projekt skal færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn – en vision som Hi-Con glæder sig over at få lov til at bidrage til.

 

Valget af Hi-Con som underentreprenør bunder blandt andre i totaløkonomiske overvejelser, hvor både tid og praktik står som væsentlige faktorer. Når Hi-Con indgår som underentreprenør i et byggeprojekt tilbydes kunderne en samlet pakke af rådgivning, projektering, fremstilling, levering og slutteligt montering af elementerne. Således kan Hi-Con spare sine kunder for unødvendige entrepriseskel og dermed den ekstra tid og ressourcer, der ofte er forbundet med håndtering og koordinering af flere underentreprenører.

 

Elementer i ultra højstyrkebeton

Selvom byggeriet skal stå færdigt med 237 altaner i ultra højstyrkebeton, bliver altanerne leveret i 287 altanelementer, som hver består af én altanplade og tre brystninger med indstøbte teglskaller på ydersiden. Grundet altanernes længde og udformning vil nogle af altanerne blive opdelt i flere elementer og efterfølgende sammensat under montagen. Altanerne måler op til 13 meter i længden og 4,5 meter i dybden, mens flere af altanerne går om hjørnerne på bygningerne. Selve altanbunden vil blive fremstillet med en pladetykkelse på 100 – 125 mm og støbt i grå ultra højstyrkebeton.


Vi er utroligt stolte af, at bidrage til endnu et klimabevidst kvalitetsbyggeri i dette område. Som nabo til Kronløbsøen ses Fortkaj, som for nyligt stod færdigt som DGNB guld-certificeret projekt. 

Projekt info:

  • Kronløbsøen er en 9.500 m2 stor ø placeret i København 

 

  • Bygningerne på øen består af 23.700 m2 boliger og 330 m2 restauranter, caféer eller lignende som finder sted i byggeriets stueetage.

 

  • Derudover indeholder Klippedalen et beboerhus på 93m2

 

  • Øen bliver udstyret med en parkeringskælder under vandoverfladen som udgør 33.000 m2 af det samlede projekt 

 

  • Boligerne er ejerlejligheder, som bliver mellem 50-200m2 og får mindst én altan tilkoblet. 

Projekt detaljer:

Til projektet har Hi-Con leveret 287 UHPC elementer som tilsammen udgjorde 237 UHPC CRCi2® altaner. 

Altanerne udføres med fald mod indstøbt afløb, og der opføres opkant langs altanens sider. 

Derudover får altanerne en pladetykkelse på ca. 110-130mm og der indstøbes teglskaller på altanens underside samt brystningsydersider. 

Selve overfladen udføres med standardprofilering.

Vil du vide mere om fordelene med UHPC?

Du kan få et uforpligtende opkald lige her