Skip to main content

15.04.2021 - 220 skræddersyede altaner i ultra højstyrkebeton

Hi-Con vælges som altanleverandør til Kronløbsøen

Hi-Con vælges som altanleverandør til Kronløbsøen

Kronløbsbassinet omdannet til byggeplads, hvor det nye ø-kvarter med Hi-Con altaner bliver opført.

 

Når det nye ø-kvarter ’Kronløbsøen’ står færdigt, er det med altaner i ultra højstyrkebeton. Hi-Con skal fra januar 2022 levere og montere 220 altaner med indstøbte teglskaller til Nordhavnens nye ø.

Bag det nye ø-kvarter står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, det er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og COBE og opføres af NCC Danmark. Det imponerende projekt skal færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn – en vision som Hi-Con glæder sig over at få lov til at bidrage til.

 

Valget af Hi-Con som underentreprenør bunder blandt andre i totaløkonomiske overvejelser, hvor både tid og praktik står som væsentlige faktorer. Når Hi-Con indgår som underentreprenør i et byggeprojekt tilbydes kunderne en samlet pakke af rådgivning, projektering, fremstilling, levering og slutteligt montering af elementerne. Således kan Hi-Con spare sine kunder for unødvendige entrepriseskel og dermed den ekstra tid og ressourcer, der ofte er forbundet med håndtering og koordinering af flere underentreprenører. Om valget af Hi-Con som underentreprenør forklarer Per Brisson Jørgensen, Kompetencechef hos NCC:

 

- NCC har undersøgt alternativer til Hi-Cons tilbud i form af stålløsninger. I denne proces blev det klart for NCC, at selvom der måske kunne findes en billigere løsning, så ville en sådan løsning give mange entrepriseskel og praktiske udfordringer på byggepladsen.

 

Per Brisson Jørgensen afslutter ligeledes med at bringe Hi-Cons ekspertise i spil som endnu et argument for deres valg af altanleverandør: - Efter NCC’s opfattelse er de absolut førende på deres felt. Vi er absolutte trygge ved at have Hi-Con med på sagen og ser frem til et spændende samarbejde.

 

Elementer i ultra højstyrkebeton

Selvom byggeriet skal stå færdigt med 220 altaner i ultra højstyrkebeton, bliver altanerne leveret i 305 altanelementer, som hver består af én altanplade og tre brystninger med indstøbte teglskaller på ydersiden. Grundet altanernes længde og udformning vil nogle af altanerne blive opdelt i flere elementer og efterfølgende sammensat under montagen. Altanerne måler op til 13 meter i længden og 4,5 meter i dybden, mens flere af altanerne går om hjørnerne på bygningerne. Selve altanbunden vil blive fremstillet med en pladetykkelse på 100 – 125 mm og støbt i grå ultra højstyrkebeton.

 

Vi hjælper dig i mål med dit næste altanprojekt

Find din kontakt nedenfor

Kontakt os