Skip to main content

23.05.2023 - Sammen om fremtidens bæredygtige beton

Hi-Con og SDU CREATE samarbejder om nyskabende projekt

Hi-Con og SDU CREATE samarbejder om nyskabende projekt

Design og fremstilling af innovative betonplader

 

Hi-Con er glade for at kunne dele et spændende samarbejde med SDU Create om et innovativt projekt ved navn RD Slabs! Disse ribbede plade-prototyper er blevet designet og fremstillet af SDU CREATE og repræsenterer en banebrydende tilgang til betonplader med lav CO2-belastning for at imødegå byggeriets påvirkning af global opvarmning.

Optimering af materialer gennem avanceret design

Ved at udnytte Hi-Cons ultra højstyrkebeton (UHPC), kombineret med en strukturel designstrategi baseret på såkaldt Reaktion-Diffusion algoritme og Finite Element, optimerer RD Slabs brugen af materialer samtidig med at øge bøjningsmodstanden og overfladearealet gennem kompleks geometri. Med de store overflader øges karbonatiseringshastigheden for elementerne.

 

For at effektivisere produktionen af de komplekse plader blev der anvendt en robot fræser til at bearbejde polystyren-formene. Mixed Reality-teknologi blev brugt til at hjælpe med at bygge formene og integrere den specielle armering. Resultatet blev ribbede plader, der er kendetegnet ved deres strukturelle effektivitet, høje detaljering og reducerede bearbejdningstid.

Projektets tilblivelse

Formålet med dette projekt var at bidrage til udviklingen af byggemetoder med lav CO2-belastning for at hjælpe med at mindske bygningers miljøpåvirkning.

 

Dette innovative arbejdet tog form under Experimental Architecture X Robotic Milling Strategies - SDU CREATE Summer School 2022 (8-21. august).

 

Projektkrediteringer:

CREATE Group - Ledet af Ass. Prof. Dr. Roberto Naboni

 

Software Partner: Karamba3D (parametrisk ingeniørværktøj)

 

Materialepartnere: Hi-Con (UHPFC) og Teknos and Lakkgruppen (belægningsmaterialer)

Har du lyst til at vide mere?

SÅ TAG KONTAKT MED OS.

Kontakt

Nyheder

HI-CON NYHEDER
FRA HELE VERDEN

FÅ ADGANG TIL VORES SENESTE PROJEKTER OG RESSOURCER - TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV I DAG!