Skip to main content

31.05.2023 - Skræddersyede UHPC-altaner valgt til renoveringsprojekt i Høje Taastrup

Hi-Con giver nyt liv til Parkvej

Hi-Con giver nyt liv til Parkvej

En renovering med respekt for bygningens bevaringsværdige udtryk

Parkvej i Høje Taastrup er et charmerende og roligt boligområde, der blev opført mellem 1948-1962. Boligområdet har 286 lejligheder i forskellige størrelser, lige fra 1-værelses til 4-værelses lejligheder, og det ligger kun en kort gåtur fra Taastrup Station og Køgevej. Med skoler, daginstitutioner og sportsfaciliteter i nærheden er området et perfekt sted for familier og dem, der søger et roligt og familievenligt område.

 

Parkvej gennemgår nu en stor renoveringsproces af facade og altaner, hvor de eksisterende altaner vil blive udskiftet med nye og mere holdbare altaner, der er konstrueret med stærkere materialer og i henhold til moderne standarder. Altanerne vil opretholde et lignende arkitektonisk udtryk som de oprindelige altaner, men de vil have en lavere vægt, længere levetid og større sikkerhed for beboerne. 

Projektdetaljer

Til renoveringsprojektet vil Hi-Con levere 255 altanbunde og 255 løse brystninger i UHPC CRC i2 samt to baldakiner til placering over indgangsdøre. 

 

Projektet var oprindeligt projekteret med helstøbte altaner, hvor brystning og bund var udført i et. Ydermere skulle elementet bæres på tværgående stålbjælker. Dette skabte udfordringer, da håndværkerne skulle bruge altanerne som arbejdsplatform til at renovere facaden, vinduespartierne og terrassedørene. Hvis brystningerne allerede var monteret, ville det ikke være muligt at bruge altanerne som arbejdsplatform. Einar Kornerup A/S og Hi-Con fandt, i samarbejde med Nordic Office of Architecture, en løsning hvor altanerne udføres i to dele (løs bund + løs brystning).

 

De nye altanbunde er designet til at blive skubbet ind i slidser i det eksisterende murværk, hvilket betyder, at der ikke længere er behov for stålbjælker på undersiden af altanerne.

 

Altanbundene er designet med et ensidigt fald mod integreret vandrende i front, som føres til afvanding via indstøbt udspyr. De leveres i 5 forskellige varianter, hvor alle er støbt med overflade "Gian 4". Brystninger støbes med samme profilering (ca. 15x15 mm. riller i front og glat bagside) som de eksisterende altaner.

 

Arkitekt: Nordic Office of Architecture

Entreprenør: Einar Kornerup A/S

Ingeniør: Norconsult

Bygherre: Lejerbo Høje Taastrup

Vi står klar til at hjælpe dig med dit renoveringsprojekt

UDFYLD FORMULAREN NEDENFOR OG VI KONTAKTER DIG

Nyheder

HI-CON NYHEDER
FRA HELE VERDEN

FÅ ADGANG TIL VORES SENESTE PROJEKTER OG RESSOURCER - TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV I DAG!