Skip to main content

08.03.2023

Gammelt Aalborgensisk industrikvarter får UHPC

Østre Havn, er en bydel og havnefront med beliggenhed i Aalborg. Havneområdet har i en længere periode været under en grundig byomdannelse for at forvandle det gamle industriområde som tidligere husede bl.a. Aalborg Værft  til et moderne og inklusivt område som kommer til at huse mennesker i stedet for korn og foder. Transformationen, har indtil videre budt på alt fra nye lejligheder med udsigt til havnen, til cafeer, legepladser og kunst, som giver nuværende og nye beboere fællesområder som har givet muligheden for både hygge og leg.  

Transformationen har været med til at skabe et bedre byliv for områdets beboere og vil i fremtiden også kunne lægge grund til mere erhverv og endnu flere beboere. Lejlighederne er tilgængelige som lejelejligheder og skaber dermed en god kontrast i områdets byliv, da der er lidt til enhver.

Til byggeprojektet skal Hi-Con bidrage med elementer støbt i vores generation af UHPC CRC i2®. For at kunne opfylde moderniseringen og det ønskede design af lejlighederne har der været behov for et varierende udvalg af forskellige UHPC-løsninger. Vi har nemlig leveret og skal levere op til flere forskellige slags elementer af UHPC til boligbyggeriet deriblandt kan konceptaltaner, skræddersyede altaner  søjler og vægge nævnes.

Vores generation af UHPC kan støbes til mange forskellige slags elementer og i flere forskellige designs som dermed kan være med til at opfylde projektets æstetiske behov. UHPC er nemlig et fleksibelt materiale som tillader produktionen af glatte og slanke elementer, der giver et moderne og tidløst look til bygningerne. Ovenikøbet er elementerne også støbt med mindre materiale som gør dem lettere end traditionel beton, hvilket betyder at UHPC CRCi2® altanerne ikke belaster bygningen på samme måde som traditionelt beton.

Du kan læse mere om UHPC’ens egenskaber her:

Hvorfor UHPC?

Projekt deltajer

Hi-Con skal bidrage med UHPC til to lejlighedskomplekser, Østre Havn Byggefelt I1 og I2.

Til boligprojektet Byggefelt I1 skal Hi-Con bidrage med altaner, bjælker og vægge:

Her skal Hi-Con levere omtrent 44 UHPC CRC i2® altaner, som er tilgængelige i 6 varianter fordelt på ca. 442m2.

Altanerne udføres med ensidigt fald mod integreret vandrende i front, som føres til afvanding via indstøbt afløb placeret ved facade eller væg. Derudover forudsættes det at facadealtanerne bliver understøttet på beslag i bagkant samt fastholdes de af bærestage, som er placeret ved udkragende hjørner. Yderligere bliver nichealtanerne understøttet på beslag samt de medleverede vægge og bjælker. Altanernes støbeoversider bliver udført med en standardprofilering samt pigrullet underside.  

Udover altaner skal Hi-Con også levere bjælker og vægge til projektet. Hi-Con skal levere 56 bjælker i 600mm højde til placering ved nichealtaner. Bjælkerne leveres i fem forskellige længder, der variere mellem (850-3400 mm). Derudover bliver bjælkerne påstøbt tegl på 3 sider. Teglene er ikke produceret af Hi-Con.  Derudover skal Hi-Con levere 28 vægge i 3 forskellige bredder, og får en længde på 3400 mm. Væggene støbes yderligere med udsparinger for nedløb og placeringen af bjælker. Ligesom bjælkerne, påstøbes væggene også med forud leveret tegl.

 

Til Byggefelt i2 skal Hi-Con levere omtrent 40 altaner i 4 varianter som er fordelt på ca. 241m2. Altanerne får en effektiv bredde af ca. 1,5m. og elementerne udføres med ensidigt fald over forkant med drypnot på undersiden.

Altanernes støbeoversider udføres med standardprofilering samt pigrullet underside, og monteres ved at blive oplagt på beslag som er placeret ved facader som fastholdes af bærestag placeret ved udkragende hjørner.

Hi-Con har også tidligere leveret konceptaltaner til Østre Havn B1 og skræddersyede altaner til musikhuskvarteret.

Drømmer du om altaner?

Udfyld formularen forneden og vi kontakter dig!