Skip to main content

11.04.2024 - 100 meter højt boligtårn vælger ultra højstyrkebeton

Frederiks Plads får altaner, trapper og vægelementer i UHPC

Frederiks Plads får altaner, trapper og vægelementer i UHPC

En sammensmeltning af bolig og erhverv

Frederiks Plads, centralt placeret i Aarhus, udvider nu med et imponerende højhusbyggeri på ca. 27.000 m2. Dette højhus markerer den afsluttende fase af Frederiks Plads' otte bygninger, der har været under opførsel siden 2013, hvilket samlet repræsenterer over 10 års indsats. Det kommende højhus vil præsentere sig med klassiske, lyse gule murstensfacader, der harmonerer med både de eksisterende bygninger på pladsen og de omkringliggende byggerier.

 

Det planlagte højhus på Frederiks Plads vil bestå af 222 private boliger, 16 almene boliger og 8 erhvervslejemål. Beboerne vil kunne nyde en enestående udsigt over byen og pladsen fra deres altaner.

 

Projektet certificeres til DGNB Guld, hvor fokusset har været på aspekter som social bæredygtighed, reduktion af CO2-udledning, principperne for cirkulært byggeri og fremme af biodiversitet.

 

Hi-Con er nu stolt over at kunne meddele, at vi skal levere altaner, trapper og vægelementer i ultra højstyrkebeton (UHPC) til Frederiks Plads.

 

Projektdetaljer

Til projektet vil Hi-Con levere 72 stk. teglaltaner, 54 stk. flade altaner, 8 stk. altangangselementer og 52 stk. dobbelthøje vægskiver i UHPC CRC i2.

 

Desuden skal vi også levere 131 trapper, formentlig i vores tredje generation af UHPC, CRC i3, og i et nyt og spændende design. Trapperne til Frederiks Plads skal nemlig udføres med et helt nyt, slankt trappedesign. De er langt mere standardiserede end de typiske trapper leveret af Hi-Con og er både omkostningseffektive og elegante. Vi glæder os til at fortælle mere om trapperne senere.

 

Arkitekt: C.F. Møller Architects

Entreprenør: Raundahl & Moesby

Ingeniør: ABC Rådgivende Ingeniører

Bygherre: KPV Århus II ApS

Nyheder

Hi-Con nyheder fra hele verden

Vi står klar til at hjælpe dig med dit projekt

Udfyld formularen nedenfor, og vi kontakter dig

Få adgang til vores seneste projekter og ressourcer – Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!