Skip to main content

21.06.2020 - Henning Smiths Vej

Altaner fra Hi-Con giver almene boliger nyt udtryk

Altaner fra Hi-Con giver almene boliger nyt udtryk

Beboerne på Himmerlands Boligforenings afdeling på Henning Smits Vej i Aalborg ønskede at få altaner, da ejendommen skulle renoveres. 

 

Da Himmerland Boligforenings Afdeling 3 på Henning Smiths Vej stod overfor en gennemgribende renovering med blandt andet nye køkkener, badeværelser, nye vinduer og døre ønskede beboerne yderligere at få etableret altaner til samtlige 195 nyrenoverede boliger. Valget faldt på altaner fra Hi-Con i Hjallerup.

- Vi var med helt fra den første projektering, og det vil vi rigtigt gerne. Så kan vi tidligt i byggefasen bidrage med vores unikke viden om altaner fremstillet i vedligeholdelsesfrit højtryksbeton. Vores altaner vejer mindre og gør os derfor i stand til at tilbyde bygherren større altaner med samme vægt som traditionel beton. Samtidig fungerer vores altaner som en del af bygningens klimaskærm, forklarer projektleder hos Hi-Con, Peter Flæng.
- Altanerne på Henning Smiths Vej er monteret på den side af bygningerne, som vender ind mod gårdmiljøet og giver boligerne et helt nyt udtryk. Afdelingen er oprindeligt opført i 1949 og ejendommen var dengang ikke forsynet med altaner. Alligevel er de nye altaner i kraft af deres slanke fremtoning med til visuelt at føre bygningerne tilbage til deres oprindelse, mener Peter Flæng.

 

Et klart plus


- Altanen er helt klart et plus i moderne almene boliger. Vores lejere ønsker mulighed for at komme ud, og dem, der ikke bor i stueetagen, efterspørger altaner. Sådan har det også været på Henning Smiths Vej, hvor et par af lejlighederne egentlig ikke var tiltænkt altaner, men vi efterkom naturligvis et beboerønske om at forsyne alle lejlighederne med altan, siger direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen og peger på, at der er en tydeligt tendens, ikke mindst i udlandet, til, at altanen bliver mere og andet end lejlighedens uderum.
- Vi ser i bl.a. Holland og Schweiz, at altanen får en social funktion, hvor flere boliger deles om en altan for at styrke naboskabet. På den måde bliver altanen en udvidelse af ankomstarealet, som ellers kunne være en traditionel svalegang, påpeger Ole Nielsen og tilføjer, at altanen i stigende grad også tænkes ind i alment nybyggeri.

 

Patenteret højstyrkebeton

Råvaren hos Hi-Con er en patenteret UHPC, som i virkeligheden blev udviklet på Aalborg Portland i 1980’erne. I Hi-Cons generation af materialet benyttes cirka dobbelt så meget cement som til et traditionelt betonelement. Desuden tilsættes tusindvis af små, tynde fibre af højstyrkestål, som er med til at give betonen sin usædvanlige styrke.
Med UHPC er Hi-Con i stand til at producere ekstremt tynde elementer, og praktisk talt er alt muligt, hvis det giver mening. Afhængig af den ønskede løsning kan løsninger i UHPC ofte være billigere end f. eks. stålløsninger og mere optimale i brug end traditionel beton ved større elementer i kraft af den lavere vægt. I mere end 30 år har højstyrkebetonen vist forbløffende egenskaber i hænderne på en stab af eksperter, der brænder for at flytte grænser.


Tæt dialog


Og netop den entusiasme og kompetence oplevede direktør og medindehaver af entreprenørvirksomheden M. Thomsen Støtt, David Krogh Madsen.
- Vi vandt råhusentreprisen ved renoveringen af boligerne på Henning Smiths Vej, og her har vi haft vi en tæt dialog med projektlederen fra Hi-Con. Vi valgte virksomhedens egne medarbejdere til at montere altanerne, og vi har oplevet Hi-Con som en både fleksibel, seriøs og løsningsorienteret samarbejdspartner, der har været meget engageret og særdeles synlig på byggepladsen, siger David Krogh Madsen.

TEKST: Niels Henriksen

Hold dig ikke tilbage

Kontakt os for mere information omkring projektet

Kontakt os