Skip to main content

Overhoeks. Amsterdam

The Line

The Line

Byggeår

2021

Arkitekt

Orange Architects

Entreprenør

Bouwbedrijf De Nijs

Bygherre

Ontwikkelcombinatie Overhoeks (Amvest & Ymere)

Stort og elegant lejlighedsbyggeri - The Line, Amsterdam

Boligbyggeriet "The Line" består af 72 lejligheder i det nyudviklede område overfor Amsterdam Central Station. Overhoeks er et dynamisk opholds- og arbejdsområde i nærhed af bymidten. Bygninger og bygrønt vokser op i området og skaber et attraktivt og varieret boligmiljø.  

The Line er beliggende lige i centrum af Overhoeks med udsigt over byen hele vejen omkring bygningen. På grund af bydelens høje tæthed var et vigtigt udgangspunkt i designet at opretholde tilstrækkeligt dagslys på gadeniveau. 

Altanerne er en del af et sammenhængende udendørs rum omkring bygningen. Et slør af tynde bjælker dækker bygningen som et spindelvæv. Identiteten af The Line bestemmes i høj grad af dets facadeglitter - sammensat af 60 mm tynde altankanter og 880 slanke UHPC søjler. I et intensivt samarbejde med Hi-Con Netherlands er de påtænkte altanplader og facadesøjler blevet videreudviklet.

Ekstemt slanke søjler 

Søjlerne i UHPC er en stor del af projektet. De let tilspidsede søjler er 80 mm på tre af siderne, og kun 60 mm brede foran, men måler samtidig helt op til 3,4 m i længde. Søjlerne er fastgjort til altanpladerne med stålpinde og beslag. 

Rummelige altaner

Altanpladerne i UHPC er op til 6,5 m lange, med en udkraget dybde på næsten 2 meter! På facadesiden har altanpladerne en flot kurve i bunden, hvilket gør, at udendørsarealerne føles endnu mere rummelige og naturlige. 

Samarbejde

Organge Architects og Bouwbedrijf De Nijs henvendte sig til Hi-Con på et tidligt stadie i designprocessen. Konstruktionen af UHPC udføres af Pieters Bouwtechniek. På grund af den unikke ydeevne og egenskaber ved UHPC er samarbejde i en tidlig designfase afgørende for at opnå optimale resultater med hensyn til æstetik, teknik og økonomi. Dette gør sig gældende ved alle vores løsninger. 

Besparelser på materiale, vægt og CO2

UHPC er et fuldt gennemtestet og holdbart byggemateriale med enestående ydeevne og egenskaber med en levetid på mere end 100 år. Materialet har et stort æstetisk potentiale, men er også yderst funktionelt. I UHPC er det muligt at opnå et meget slankt look og  en formfri konstruktion og dermed spare på materiale, vægt og CO2. I boligbyggeri betyder mindre vægt mere udendørs rum og dermed merværdi. Det gælder både nybyggeri samt renovering og transformation. 

Innovative løsninger

UHPC bruges stadig sjældent i facader. The Line er en progressiv og inspirerende undtagelse af dette. Projektet viser, at anvendelsen af UHPC i facader er værdifuldt og gennemførligt - men udfordrende. For arkitekter og entreprenører der ønsker at skubbe grænser, er UHPC et fuldt gennemtestet materiale til innovative løsninger, der tilføjer værdi til hele byggeriet. 

Allerede fra starten af designfasen havde vi en idé om at give bygningen et meget slankt udtryk. Vi arbejdede direkte med Hi-Con for at realisere dette i ultra højstyrkebeton

Orange Architects

Vil du vide mere

Du kan udfylde nedenstående, og så vil vi ringe dig op