Skip to main content

Lette og moderne altaner i UHPC

RØDOVRE PORT

RØDOVRE PORT

Byggeår

2020-2023

Arkitekt

Aritema A/S

Entreprenør

CG Jensen A/S

Ingeniør

Oluf Jørgensen A/S

Bygherre

Gefion Group

ET NYT OG INDBYDENDE BOLIGOMRÅDE

Rødovre Station Center, der blev ødelagt i en brand i 2013, er blevet omdannet til et moderne og arkitektonisk imponerende landemærke. Rødovre Port er nu et imponerende og visuelt slående boligområde på over 37.000 m2, der har 534 moderne lejeboliger fordelt på ni bygninger, samt butikker og kontorer. Området praler af lyse og gyldne farver, der skaber en indbydende og imødekommende atmosfære. Flere udendørsområder og en grøn gård giver rig mulighed for social interaktion og fritid, hvilket gør det til en spændende boligmulighed for enkeltpersoner, par og familier.

 

En af de markante kendetegn ved Rødovre Port er dens imponerende facade design, som ses i projektets tre tårne. Facaden er karakteriseret ved brugen af moderne og lette altaner, der tilføjer bygningernes visuelle appel. Disse elementer skaber en følelse af åbenhed og lethed i hele projektet og giver det en unik karakter. Altanerne er arrangeret på en måde, der skaber et visuelt interessant mønster og tilbyder tilgængelige udendørsområder for beboerne.

Foto: Christensen Photography

ALTANDESIGN FORSTÆRKER DEN MODERNE FACADE

For at virkeliggøre arkitektens vision om et samspil mellem facadens elementer og lys beton til Rødovre Port-projektet blev Hi-Con valgt som den ideelle partner til at levere altanerne.

 

Hi-Con har leveret 507 altaner i ultra højstyrkebeton (UHPC), 1900m stålværn til 6 tagterrasser, rammer og pyntesøjler til projektet - i alt omkring 1000 elementer. Altanerne var af to hovedtyper, med 415 box altaner til de tre tårne og 92 pladealtaner til de omkringliggende bygninger. Disse var mellem 3 m2 og 20 m2 og blev lavet af lys CRC med en glat overflade.

Foto: Christensen Photography
Vi har valgt at samarbejde med Hi-Con omkring altaner grundet flere, for vores projekt, afgørende forhold. Æstetisk skal udtrykket have et glidende sammenspil med vores facadeplader i hvid beton, samtidig med at konstruktionen skal virke let. Til dette formål er Hi-Cons produkt ideelt. Hertil kommer at Hi-Con er en yderst professionel samarbejdspartner, der kan klare sine opgaver selv uden ekstra opmærksomhed fra vores side. Dét giver rigtig stor værdi for os.

Michael Vestergaard Jacobsen,
Projektchef hos CG Jensen

Få adgang til vores seneste projekter og ressourcer - Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!