Favoritter

Procesoptimering og besparelser

Nyheder

05.01.2018

Optimerede processer og besparelser med højstyrkebeton

Når du vælger at arbejde med højstyrkebeton i dit byggeprojekt, medfølger der et hav af fordele: en styrke næsten som stålet, betonens formbarhed, en enorm tæthed og slanke elementer. Men hvad betyder alle disse egenskaber egentlig for byggeprocessen? Skoleparken i Hillerød er et fremragende eksempel på lige præcis det udbytte, som bygherrer, entreprenører, rådgivende ingeniører og arkitekter kan opnå ved at anvende højstyrkebeton i deres byggeproces. Et omfattende renoveringsprojekt af blandt andet ejendommens 330 altaner, som Hi-Con bød med en løsning på.  
 
 

Procesoptimering med højstyrkebeton

 

Da Hi-Con modtog det oprindelige udbudsmateriale for renoveringen af ejendommens 330 altaner, bestod det af en altanløsning i flere elementer. Blandt disse elementer hørte der blandt andet et punktfundament i form af en søjle på 250 mm, en beklædning af altanernes brystninger med hele mursten og almindelig beton som materiale. En altanløsning med en totaltykkelse på brystningerne på 208 mm og rigtig mange kranløft.

 


3D illustration af det oprindelige udbudsmateriale med dets forskellige elementer

 

Men Hi-Con bød ind med en løsning i CRC i2® højstyrkebeton, der kunne optimere både arbejdsgangen, totaløkonomien samt resultatet. Den alternative løsning på altanen lød først og fremmest på en udkraget løsning fremfor en søjleunderstøttet løsning. Det betød at man med Hi-Cons løsning kunne undvære den 250 mm brede søjle, der ellers skulle være placeret inde på altanerne og ført laster til punktfundamenterne. Den udkragede løsning ville derfor i høj grad gavne altanens anvendelighed.

 

Hi-Cons alternativ bød ydermere på en reducering af altanernes brystninger. I stedet for at beklæde altanerne med hele musten, foreslog Hi-Con at støbe altanerne mod en overfladedug, således altanerne kunne nøjes med at blive beklædt med 40-50 mm teglskaller i stedet for hele mursten. Denne løsning samt materialets slankhed kunne reducere tykkelsen af altanens brystning med knap 100 mm - en løsning der ville forstørre altanernes areal med op til 3m2 og dermed betyde mere altanareal til ejendommens beboere og samtidig skabe et lettere og slankere udtryk.

 

 


Hi-Cons alternative altanløsning

 

Hi-Cons alternativ til det oprindelige udbudsmateriale bød også på en altanløsning i ét element – en optimeret løsning, der kunne sparre projektet 1650 kranløft og have positiv indflydelse på projektets totaløkonomi.

 

Udbyttet af af anvende højstyrkebeton kan derfor resultere i en optimeret byggeproces i form af bådetotaløkonomiske besparelser og en optimeret arbejdsproces. Derfor opfordrer Hi-Con også altid sine kunder og samarbejdspartnere til at tage kontakten så tidligt i processen som muligt. Det er i de tidlige faser af projektet, at Hi-Con har mulighed for at sparre med arkitekter, rådgivere og entreprenører omkring disse optimerede alternativer.

 

Læs mere om projektet her eller se flere af Hi-Cons løsninger i referencebiblioteket

Kontakt os

Kunne du tænke dig en løsning i højstyrkebeton til dit næste byggeprojekt?

Torsten Skov
Projektkonsulent - Altaner og Trapper

Morten Møller Madsen
Key Account Manager - Altaner & trapper

Kristian F. Worm
Salgskonsulent - Altaner og Trapper