Skip to main content

Facadepaneler i storformater i Thorsminde

Strandingsmuseet

Strandingsmuseet

Byggeår

2016

Arkitekt

Frank Maali & Gemma Lalanda

Entreprenør

Bjarne Ørts og co.

Ingeniør

Grue + Kirkegaard

Bygherre

Strandingsmuseet

Facadepaneler i storformat 

I perioden 2015 - 2017 gennemgik Stradingsmuseet i Thorsminde en stor om- og tilbygning. Visionen for projektet var at skabe en balance mellem det at være fortabt og det at være reddet. Den store, nye bygning symboliserer et tungt fartøj og er blevet pakket ind i facadepaneler i ultra højstyrkebeton, der er fremstillet i enormt store formater og med en imiteret træstruktur. Designet tager udgangspunkt i det omkringliggende miljø af havn og klitlandskab og de store facadepaneler med den imiterede træstruktur er med til at forene den nye museumsbygning med dens omgivelser. 

Hi-Con elementer

Til strandingsmuseet i Thorsminde har Hi-Con leveret 90 facadepaneler i lys CRC i2®. Facadepanelerne måler op til 100 mm i tykkelse og har et samlet areal på cirka 630 m².

Længden på facadepanelerne varierer fra det mindste element på 1,1 meter til det største facadepanel på 15,5 meter. Bredden på facadepanelerne måler mellem 0,8 meter og 1,35 meter. 

Da Holstebro kommune i oktober 2017 skulle uddele Arkitekturprisen, gik den til Strandingsmuseet St. George i Thorsminde for bygningens karakter og identitet, der matcher dens formål og placering. 

Facadepaneler i storformat

Strandingsmuseet i Thorsminde

Hold dig ikke tilbage

Kontakt os for yderligere information omkring projektet

Kontakt os